BATMAN - Son yıllarda Türkiye`de akaryakıt fiyatlarının aşırı zamlanmasına Batmanlılardan tepki geldi.

 

Tuncel Petrol Şirket Sahibi M.Emin Tuncel, \"Son 10 ay önce benzin litre fiyatı 4.29 lira iken, şimdiki yeni litre fiyatı 4.78 lira LPG`nin litre fiyatı 3.34 lira iken, yeni litre fiyatı 3.85 lira oldu. Mazotun litre fiyatı ise, 3.97 lira iken yeni litre fiyatı 4.32 lira oldu.\" dedi.

 

Tuncel, akaryakıt fiyatlarının son 10 ay içerisinde sürekli yükseldiğini belirterek, müşterilerinin akaryakıt fiyatlarındaki artışın olmasından dolayı yakıt almadan benzinliği terk ettiklerini vurguladı.

 

Petrol istasyonu sahibi olmasına rağmen kendi özel arabasına bile binmekten çekindiğini ifade eden Tuncel, Türkiye`de petrol kaynağının çok fazla olmasına rağmen akaryakıta sürekli zamların geldiğini ifade etti.

 

Akaryakıt almak isteyen müşterilerin yakıt fiyatlarının fazla olmasından dolayı faturasız yakıt almak istediklerini belirten Tuncel, \"Müşterilerimiz genellikle bizlerden faturasız yakıt istiyorlar. Yakında petrol istasyonumu kapatacağım. Benim akaryakıttan bir beklentim kalmadı. Ek gelirim olmazsa çoktan akaryakıt istasyonumu kapatacaktım. Çalışanların parasını bile vermekte zorlanıyorum. Yetkililer bu konuda daha duyarlı olmalarını ve akaryakıt fiyatlarının düşmesini istiyorum\" dedi.

 

Vatandaşlar , şehir içi ve şehir dışı taşımacılıkta yolcu ücretlerinin yüksek olduğunu ifade ederken araç sahipleri ise akaryakıta yapılan zamların yolcu ücretlerine yansıdığının altını çiziyorlar.

 

Akaryakıt fiyatlarına sürekli zamların yapıldığına dikkat çeken vatandaşlar, \"Akaryakıt fiyatının sürekli yükselmesinden dolayı araçlarımızın kontaklarını kapatmış durumdayız. Yetkililer bu konuda fiyatların inmesi ve artık zam gelmemesi için ellerinden geleni yapsınlar. Olan vatandaşa oluyor\" dediler.(M.Fatih Akgül-İLKHA)