BATMAN- Siyasi alanda faaliyet yürüten Mustazaflar Hareketi, İslami Sivil Toplum kuruluşlarıyla yaptığı bilgilendirme toplantılarına devam ediyor.

Beşiri Hizmet Der`i ziyaret eden Mustazaflar Hareketi kurucu üyelerinden Avukat Zekeriya Yapıcıoğlu ve İsa Aydın, Mustazaflar Hareketi`nin amacı, hedefleri ve çalışmaları hakkında derneğin üye ve gönüllülerine bilgi verdiler. Heyet ayrıca, dernek gönüllülerinin sorularını cevaplayarak dernek gönüllüleri ile fikir alışverişinde bulundu.

Saat 20. 30`da başlayan bilgilendirme toplantısında ilk sözü İsa Aydın aldı. Aydın konuşmasına hareketin gerekliliğine işaret ederek mevcut partiler arasında hiç bir partiye alternatif olmadıklarını ve sisteme alternatif olarak yola çıktıklarını ifade etti.

Amacımız Yapıcı Siyasettir
Aydın, "Amacımız doğruları söylemek ve yapıcı bir siyaset ile halk teveccüh gösterirse yönetime talip olduğumuzu vurgulamak istiyoruz. Parti sürecinde İslam coğrafyasındaki diğer İslami camialarla istişare edip fikir ve tecrübelerinden istifade edip hareketimizi olgunlaştırdık." dedi.

Hareketlerinin temel ilkelerinin, yalan söylememek, adil olmak, dürüst siyaset yapmak ve insanlara hizmet etmek olduğunu belirten Aydın, "Bu bağlamda halkımızla istişare edip fikir ve düşünceleriyle olgunlaşıp yola çıkmaktayız. Köy, belde, ilçe, il ve mahalleleri gezip halkımıza parti sürecini aktarmaktayız." şeklinde konuştu.

Daha sonra söz alana Av.Yapıcıoğlu, mevcut siyasi partilerin halkın sorunları noktasında halktan vekâlet aldıklarını ancak halkın sorunlarıyla ilgilenmediklerini gördüklerini belirterek, "Mecliste grup başkan vekillerinin talimatlarıyla milletvekillerin el kaldırıp el indirdikleri halkın hangi sorunlarıyla ilgili el kaldırıp el indirdikleri bilmediklerini trajikomik bir olayla izlemekteyiz. Ne acıdır ki Ankara`nın havasından mı, suyundan mı, yoksa ceylan derisi koltukların sihrinden mi halkın sorunlarını bir kenara itip kişisel hesaplar peşine düşmektedirler." ifadelerini kullandı.

Başörtüsü üzerinden siyaset yapanların halen bu sorunu çözemediklerini anlatan Yapıcıoğlu, aynı şekilde Kürtler üzerinden siyaset yapanların da Kürt meselesini bir çözüme ulaştırmadıklarını kaydetti.

Yapıcıoğlu, "Biz halkımızın maddi ve manevi sorunu çözme noktasında siyaseti bir araç olarak görüp yönetime talibiz." dedi.

Konuşmaların ardından soru- cevap ve öneriler kısmına geçildi.

(Kenan Önder-İLKHA)