BATMAN-Batman yerel gazetelerinde 29 Eylül 2012 Cumartesi günü yer alan bazı haber özetleri şöyle;

BATMAN BASIN.COM; `Yeter ki Gönüller Engelli Olmasın`
Batman`da kılınan ve vatandaşların camileri doldurduğu cuma namazı hutbesinde İslam`ın ve Peygamberimizin özürlülere verdiği önem anlatılarak, dinimizin, görmeyenin gözü, duymayanın kulağı, güçsüzün eli, konuşamayanın dili olmayı sadaka kabul ettiği vurgulandı.

BATMAN UMUT GAZETESİ; `Ölmeden Kimlik Sahibi Olmak İstiyor`
Yüz otuz beş çocuk ve torun sahibi olan doksan yaşındaki Fatma Nine ölmeden önce kimlik sahibi olmak istiyor.

`Batman Park Açıldı`
Batman`ın en büyük alışveriş ve sosyal merkezi 30 Milyon Dolar sermayeli Batman Park (Golden Park), muhteşem bir törenle hizmete girdi.

BATMAN GAZETESİ; `Beşiri SGK Açılıyor`
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl müdürü Sefa Tatlısu, Kozluk Sosyal Güvenlik merkezinden sonra şimdi de Beşiride şube açılacağını söyledi.

`Esrar`la Uçacaklardı`
Batman Havaalanına uyuşturucu maddesi ile girmek isteyen şahıslar, güvenlik görevlileri tarafından engellendi. İstanbul`a gitmek üzere havaalanına gelen Ü.K. ve M.B. isimli şahısların üst aramasında 2.361 gram esrara ele geçirildi.

BATMAN PUSULA GAZETESİ; `Cantimur Vali Arslan`ı Makamında Ziyaret Etti`
Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur, yeni atanan Batman Valisi Yılmaz Arslan`ı makamında ziyaret etti.

`Özdemir: Hastalar Hak Edilen Sağlık Hizmetini Alıyor`
Milletvekili Ziver Özdemir, son on yılda sağlık alanında vatandaşların Avrupa standartlarında sağlık hizmeti aldıklarını kaydetti.

BATMAN MEDYA GAZETESİ; `Okul Yöneticilerine Tehdit İddiası` Eğitim Sen Batman Şube Başkanı Bülent Hatun, Batman`daki okullarda kılık-kıyafet yönetmeliğini uygulayan okul idarecilerinin, Ak Partili siyasetçiler tarafından tehdit edildiğini iddia etti.

`Dikkatsizlik Kaza Getirdi`
Seyir halindeki motosiklete bir aracın çarpması sonucu bir kişi yaralandı. Milli Egemenlik Bulvarı Belediye karşısında akşam saatlerinde dikkatsizlik sonucu yaşanan kazada, Mehmet A. Kullandığı 72 AL 121 plakalı aracını aniden hareket ettirince, park halindeki 72 EK 753 plakalı motosiklete çarptı.

BATMAN POSTASI GAZETESİ; `Çevreciler Çalışma Raporlarını Açıkladı`
Batman Çevre Gönüllüleri Derneği, güncellenmiş faaliyet raporunu kamuoyu ile paylaştı. Raporda, TÜPRAŞ rafinerisi, asfalt plentleri, İluh Deresi ve besicilerin yanı sıra birçok alanda çevre ve hava kirliliği yapan unsurlara dikkat çekilen raporda, çözüm önerileri de belirtildi.

BATMAN MEZOPOTAMYA GAZETESİ; `İl Teşkilatı Ankara`ya Gidiyor`
Yarın yapılacak olan kongreye hazırlanan Ak Parti Batman il teşkilatının, merkez ilçe, gençlik kolları ve ilçe teşkilatlarından oluşturulan kalabalık bir ekiple tarihi kongreye katılacağı bildirildi.

`SODES Kursları Başarı Getirdi`
SODES`in desteklediği Eğitimde Fırsat Eşitliği Projesi kapsamında Batman`ın Kozluk ilçesinde desteklenen 192 öğrenciden 130`u çeşitli okullara yerleşti.

BATMAN BARIŞ GAZETESİ; `Gözaltına Alınanlar Adliyeye Çıktı`
Batmanda 7 olmak üzere 6 İlde düzenlenen `KCK` operasyonunda 38 kişi gözaltına alınmıştı. Mersin`e götürülen şahıslar, dün gün boyu Adliye`de ifade verdi.

BATMAN DURUŞ GAZETESİ; `Yeter ki Gönüller Engelli Olmasın`
Batman`da kılınan ve vatandaşların camileri doldurduğu cuma namazı hutbesinde İslam`ın ve Peygamberimizin özürlülere verdiği önem anlatılarak, dinimizin, görmeyenin gözü, duymayanın kulağı, güçsüzün eli, konuşamayanın dili olmayı sadaka kabul ettiği vurgulandı.

BATMAN DOĞUŞ GAZETESİ; `Vali Asker ve Polisi Ziyaret Etti`
Vali Yılmaz Arslan, Batman da göreve başlaması nedeniyle kendilerini makamında ziyaret ederek Hayırlı Olsun dileğinde bulunan kurum ve kuruluş yöneticilerine iade-i ziyarete devam ediyor.

BATMAN ÇAĞDAŞ GAZETESİ; `Siyasetçiler Okul Yöneticilerini Tehdit Ediyor`
Eğitim-Sen Batman Şube Başkanı Bülent Hatun, siyasetçilerin okul yöneticilerini tehdit ettiğini ileri sürdü. Hatun; \"Özellikle son günlerde bazı okullarda yönetmeliği uygulayan okul idarecileri, AKP`li siyasetçiler tarafından Mobing uygulanmakta ve tehdit edilmektedirler\" dedi. (M.Fatih Akgül-İLKHA)