İZMİR - Konak Kemeraltı Çarşısı girişinde düzenlenen basın açıklaması Ömer Akgül`ün Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından platforma üye derneklerden İzmir Mustazaflar Cemiyeti başkanı Cemil Genç söz alarak; Batı`nın peygamberimize yaptığı hakaretlerin serüvenini anlattı. Genç; Batı dünyasının İslami değerlere hiç de saygı duymadığını dile getirerek, peygamber efendimizle ilgili ABD`de yayınlanan çirkin filmin ilk olmadığını ve Batı`nın bunu sürekli yaptığını vurguladı. Tevhid ve Filistin bayraklarını taşıyan İzmirli duyarlı vatandaşlar; hep bir ağızdan "Kahrolsun Siyonist İsrail", "Kahrolsun ABD" sloganlarını attılar.
 
"Kimsenin Efendimize Dil Uzatmaya Haddi ve Hakkı Yoktur"
Basın açıklamasını platform adına Kerem Kalkan okudu. İslam düşmanlarının kirli dilleri ile yüce Peygamberimize hakaret etmekle bir kez daha derin nefretlerini gösterdiklerini ifade eden Kalkan, "Amerika ve İsrail; İslam ve Kuran`ın her geçen gün parıldamasından dolayı çirkin ve nefret dolu bir şekilde öfkelerini kustular. İnsanoğlunun en kutsal simasına karşı yaptıkları bu mel`un hadiseyle, kara yüzlerini gösterdiler. Allah onları kahretsin" dedi.
 
İslam`ın kutsallarına kimsenin dil uzatmaya hakkı olmadığını belirten Kalkan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Canlarımız onun uğruna feda olsun. Hz. Muhammed sallallahu aleyhi veselleme hakaret asla kabul edilemez. Hiçbir Müslüman böyle bir küstahlığa tahammül edemez, bu tür bir saldırıyı kabul edemez. Yeryüzünde hiç kimsenin Efendimize dil uzatmaya haddi ve hakkı yoktur. Düşünce özgürlüğü hiç kimseye Müslümanların kutsallarına edepsizlikte bulunma hakkı vermez. İfade özgürlüğü hiç kimseye hiç bir semavi dinin mukaddesatına dil uzatma ve hakaret etme hakkı vermez. Bu menfur olayın tüm faillerini, büyük şeytan Amerika ve İsrail`i lanetliyoruz. Allah`ın laneti üzerlerine olsun."
 
"O`nun (sav) Düşmanı Bizim Düşmanımızdır"
Kur`an ve Hz. Muhammed`in (sav) Müslümanların namus-u ekberi olduğunu vurgulayan Kalkan, "Hz. Peygamber sallallahu aleyhi veselleme hakaret eden bize hakaret etmiştir. O hazrete saldıran bize saldırmıştır. O`nun düşmanı bizim düşmanımızdır. Hz. Muhammed sallallahu aleyhi veselleme hakaret edilmesi aslanın kuyruğuyla oynamaya benzer. Büyük şeytan Amerika ve İsrail aslanın kuyruğuyla oynuyor, aslanın kuyruğuyla oynamak şakaya gelmez. Böylesi saldırılardan Amerikan yönetimi sorumludur ve Amerikan yönetimi, desteklediği bu çirkin saldırıların sonuçlarının acısını elbette ki çekecektir" dedi.
 
"Bazı Hoca Efendilerin Tepkisizlikleri Çok Düşündürücüdür"
Devletin en üst tepesinde bulunanların ve bazı hoca efendilerin, Hz. Muhammed`e (sav) yapılan hakareti lanetlemek yerine sadece Libya`daki olayı kınamalarının ve lanetlemelerinin düşündürücü ve ibret verici olduğunu belirten Kalkan, "Müslümanlar ve kutsalları hakarete uğradığında Birleşmiş Milletler`in ve İnsan hakları örgütlerinin her zaman sessiz kalmaları, ağır davranmaları küfrün tek millet oluşundandır, bunu anlıyoruz ama İslam İşbirliği Konferansı`nın, Arap Birliği`nin ve çoğu Arap devletin yöneticilerinin sessiz kalmaları anlaşılır değildir. Mukaddesatlarımıza yapılan saldırılara karşı Peygamberin varisi konumunda olan alim ve imamlarımızın kutsal değerlerimizi en azından Cuma hutbelerinde sahiplenmelerini bekliyorduk ve halen beklemekteyiz" diye konuştu.
 
"Kafirler Mukaddesatımıza Hakaret Etmede Birbirlerine Destek Olmuşlardır"
"Böyle alçakça saldırılar karşısında Peygamberimizin hürmetini korumaları, tüm Müslümanların üzerine bir farzdır" diyen Kalkan; sözlerini şöyle sürdürdü: "Aziz peygamberimize karşı dünyanın neresinde olursa olsun, isterse kavmimizden olsun yapılacak en ufak bir saygısızlığa bedel olarak canımızı seve seve veririz. Bu uğurda ödeyeceğimiz bedel bizim için iftihar vesilesidir. Bizler mukaddesatımızı koruma ve yüceltme uğruna can fedayız. İnancımızın gereği olarak peygamberler arasında ayrım yapmayız ve saygıda kusur etmeyiz. Aynı şekilde Peygamberimize ve kutsallarımıza da saygı duyulmasını bekliyoruz. Ama tarih boyunca kafirler, İslam`a karşı saldırı ve hakaretlerini sürdürmüşler ve bu çirkeflikte birbirlerine destek olmuşlardır" dedi.
 
Kerem Kalkan konuşmasını şu duayla bitirdi; "Peygamber Efendimize karşı yapılan bu küstahça hareketin Gayretullah`a ve İzzetullah`a dokunmasını ve İslam düşmanlarının sonlarının gelmesine vesile olmasını Yüce Mevla`dan diliyoruz. Ayrıca dünyanın dört bir yanında Peygamber Sevdalılarının gösterdikleri bu tepkilerin, İslam ümmetinin vahdetine vesile olmasını Allah-u Teala`dan temenni ediyoruz."
 
Basın açıklaması Abdülkadir Hoca`nın yaptığı duayla sona erdi. (İlyas Yıldız, Yunus Şani - İLKHA)