BATMAN - 30 milyon dolarlık alışveriş merkezi Batman Park, Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur`un katılımıyla açılışı yapıldı.

Açılışa ayrıca Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Batman Valisi Yılmaz Arslan, Batman Belediye Başkan Vekili Serhat Temel, Batman Emniyet Müdürü Hasan Ali Okan, BATSO Başkanı Osman Nasıroğlu, Kurum Müdürleri, Batman Park yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur ve beraberindekiler alışveriş merkezinin açılını yaptıktan sonra AVM`de tüm işyerlerini gezdiler.

İnşaat alanı 45 bin m2 olan Batman Park, yaklaşık 17 bin 500 m2 kiralanabilir alan içinde… 66 adet mağazası bulunan Batman Park, 16 kiosk, sinema salonları, bowling ve eğlence merkezi de mevcut.

Akıllı bina olarak tasarlanan alışveriş merkezinde tüm sistemler 612 adresli otomasyona bağlı olarak çalışmaktadır. Dâhili yayın yapan 17 LCD ekran mevcut ve 229.308 km elektrik kablo, değişik modellerde 2.609 adet aydınlatma armatürü kullanıldı.

Güvenlik sistemi (CCTV) 179 adet kamera, müzik yayın ve anons sistemi için 352 adet hoparlör yerleştirildiği AVM`de, yangın ihbar sistemi için ise 433 farklı adresli ekipman belirlenmiş. LED aydınlatma için ise 2 bin 422 metre kablo kullanıldı.

Alışveriş merkezi hakkında bilgi veren Batman Park Yönetim Kurulu Başkanı Avukat A. Akif Gür, Batman`ın sosyal, kültürel ve ticari hayatına yeni bir dizayn getireceğini belirtti. İnşaat sürecinde yaklaşık bin kişiye iş imkânı sunduklarını vurgulayan Gür, açılış sonrası ise yaklaşık 800 kişiye ise istihdam sunacaklarını kaydetti. (M. Fatih Akgül-İLKHA)