VAN - Merkez Hz Ömer Camii önünde birçok kişi ıtriyat türünde güzel kokular satarak geçimini sağlamaya çalışıyor. Ali Yentur da bu mesleği icra edenlerden biri. 30 yıldır bu mesleği yaptığını söyleyen Ali Yentur; çocuklarını, sattığı güzel kokulardan kazandığı paralarla büyüttüğünü ifade etti.
 
Kokuların Suudi Arabistan üzerinden İstanbul`a getirildiğini söyleyen Yentur, "Biz de İstanbul`dan getirtiyoruz. Halkın talebi gayet iyi. Vatandaş güzel kokular sürmeyi seviyor. Genelde misk-u amber, cennet ve Isparta gülü gibi kokular tercih ediliyor. Çocuğum da bu işi yapıyor. Beraber çalışıp geçiniyoruz. Bir oğlum yüksekokul okudu. Şu an askerde. Bütün masraflarını buradan kazandığım paralarla karşılıyorum. Onları kokularla büyüttüm." dedi.
 
Güzel koku sürünmenin sünnet olduğun hatırlatan Yentur, "Peygamber Efendimizin sünnetidir. Müslümanlar da camiye, bir ziyarete veya mevlide gittikleri zaman bu güzel kokuları sürsünler. Peygamber efendimiz: "İnsan, servetinin dörtte üçünü güzel kokuya verse israf etmiş sayılmaz" demiştir" şeklinde konuştu. (Fırat Arslan - İLKHA)