Bir televizyon kanalında soruları cevaplayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, BDP milletvekilleriyle PKK mensuplarının kucaklaşması görüntülerini hatırlattı.

Başbakan Erdoğan, "Selahattin Demirtaş’ın randevu talep etme durumu ayrı bir olaydır. Artık siyasi uzantılarla müzakere noktasında değilim. Bu partinin 9 milletvekili teröristlerle kucaklaşıyor, yanak yanağa… Şimdi nasıl olacak terör örgütü üyeleriyle yanak yanağa, sarmaş dolaş olan bir Eşbaşkanla nasıl konuşacağım. Şehit anneleri beni o o görüşme masasında görünce ne derler. Hiçbir şehit annesinin göz yaşına değişmem. Bölgede iki parti var; biri AK Parti diğeri BDP’dir. Niye CHP ve MHP yok? Bu partiler de orada olmalı, halkın arasına kaynaşmalı. Terör örgütüyle bölge halkı arasına bariyer koyalım" diye konuştu.

"PKK TARAFINDAN SIZDIRILDIĞI ORTAYA ÇIKIYOR"

Oslo`da yapılan görüşmelerin detaylarının kimin tarafında sızdırıldığı yönündeki soruya Başbakan Erdoğan şöyle cevap verdi:

"Araştırmalarımızda PKK tarafından sızdırıldığı ortaya çıkıyor. Masaya oturduğumuz ülkenin mensuplarında sızma olsaydı, biz bunu hissettiğimiz, tespit ettiğimiz zaman oralarda bir daha öyle toplantılar yapmayız. İktidarımız en cesur adımları atmıştır. 30 yılda hangi iktidarlar döneminde ne kadar operasyon yapılmış, ne kadar şehit verilmiş bunların rakamlarını verdim. Bizim dönemimiz en az operasyon yapılan dönemdir. Terör örgütü hiçbir dönemde bu kadar silahlanma imkanı bulamamıştır."