M.Ö. 1500 yılında Meksika körfezi’nde yaşayan Maya Uygarlığından olan Olmecler kakao ağacını yetiştirirler. Olmecler kakao çekirdeğini öğütüp; mısır unu, baharat ve suyla karıştırarak ‘kakawa’ adını verdikleri bir çikolata içeceğini yaparlar. Yöneticiler, komutanlar, din adamları ve büyük tacirler çikolata tüketicisi konumundaydı.
17. yy.da İngiltere’de içecek yapılması için çikolata evleri açarak katı çikolata satışını başlattılar. Türkiye’de ise ilk çikolata üretimi 1927 yılında İstanbul Feriköy’de yapılır.
Çikolatanın Faydaları
- Bir parça çikolata günlük kalsiyum ihtiyacını karşılıyor.
- Vücudun ihtiyaç duyduğu magnezyum ve demir gibi mineralleri içeriyor
- 50 gr çikolatada bulunan antioksidan kalp ve beyin sağlığını koruyamaya yardımcı oluyor.
- Çikolata içinde bulunan kakao, beyindeki bazı kimyasal maddeleri harekete geçiriyor.
- Bilimsel çalışmaların bazıları çikolatanın cildi güzelleştirdiğini gösteriyor.
İLKHA