BATMAN - Batman merkez ve ilçelerde Sonbahar Dönemi Şap Aşılama Kampanyası saha çalışmalarına başlandı.

 

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Ercan Ömeroğlu, yaklaşık 2 ay devam edecek kampanyada küçükbaş hayvanların aşılanacağını belirtti.

 

Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Ercan Ömeroğlu Şap hastalığı hakkında Oymataş Köyü Şeyh Çoban (Şırıké) Mezrasında yetiştiricilere bilgilendirmede bulundu. Ömeroğlu yaptığı açıklamada, \"Amacımız bütün yetiştiricilerin elindeki küçükbaş hayvanların hem küpesizlerin küpelenerek kayıt altına alınması ve hem de aşısızların veba aşısıyla ve burusalla aşısıyla aşılanmasını sağlamaktır. Hastalıktan korunmanın yolu, hayvanların altı ay aralıkla yılda iki kez (ilkbahar, sonbahar) aşılanmasıdır. Köylülerin elinde bulunan bu hayvanlar bu amaçla burusalla aşısı ve veba aşısı ile aşılanacaktır\" dedi.

 

Ömeroğlu, saha çalışmalarında ayrıca `Küçükbaş Hayvanların Aşılanması ve Küpelenmesi Projesi` kapsamında bu yıl doğan kuzu/oğlaklara koyun-keçi vebası aşısı uygulanacağı, numaralı kulak küpesi takılarak elektronik ortamda veri tabanına kaydedileceğini belirtti.

 

Ömeroğlu, il ve ilçelerde toplam 11 ekip oluşturduklarını ve her ekipte 4 veteriner sağlık ekibinin olduğunu belirterek, 2 ay sürecek küpeleme kampanyasında yetiştiricilerin gelen ekiplere yardımcı olmalarını istedi.


Aşılama kampanyası Batman merkezde, Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü, ilçelerde ise İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri tarafından yürütülmektedir. Üreticilerin kampanya döneminde hayvanlarına aşı yaptırmaları ve daha ayrıntılı bilgi almak için il ve ilçe müdürlüklerine müracaat etmeleri istendi.

 

Aşılama kampanyası il genelinde toplam 220 bin küçükbaş hayvana burusalla aşısı, 165 bin küçükbaş hayvana da veba aşısı yapılacağı kaydedildi. (M.Fatih Akgül- İLKHA)