BİNGÖL - Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü İlköğretim haftası nedeniyle bir tören düzenledi. Törenin ardından program Şehit Mustafa Gündoğdu İlköğretim Okulu bahçesinde devam etti.

Törene, Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Belediye Başkanı Serdar Atalay, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, Vali Yardımcısı Numan Tahir Şimşek ile bazı öğrenci velileri katıldı.

8. sınıf öğrencilerinden bir grup, okul öncesi ve 1. sınıf öğrencilerinden oluşan bir gruba \"Okula Hoş Geldiniz\" çiçeği verdi.

Öğrenciler okudukları şiirlerin ardından İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı.

Yaklaşık 430 okulda 62 bin öğrencinin eğitime başladığını açıklayan Sarı şunları söyledi, \"Fiziki sorunları olan okullarımızın ihtiyaçlarını hızlı bir şekilde tamamladık. Eğitim öğretimin önünde fiziki engel kalmaması için yaz boyu çalıştık. Çok şükür çalışma sonrasında bütün okullarımızı eğitim - öğretime açtık. Amacımız öğrencilerimizi geleceğe hazırlayıp, seven, sevilen hale getirmektir. Zaten eğitimin temel âmâcıda budur. Bu yıl uygulamaya koyacağımız `Hedef 12` projesiyle gerek değerler eğitimi, gerek mesleki eğitim ve akademik başarıyla tatlı, güzel ve cefalı insanların bulunduğu Bingöl`e hizmet etmek için 4 bin kişilik eğitim ordusuyla 430 okulumuzda 62 bin öğrencimizi geleceğe hazırlamak için gece- gündüz çalışmaya gayret edeceğiz.\"

Vali Mustafa Hakan Güvençer de öğrencilere saygı ve sevgi çerçevesinde bir eğitim öğretim yılı geçirmelerini dileyerek şunları söyledi, \"Bugün burada ilimizdeki tüm okullarımız, tüm eğitim camiamız, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimiz adına sembolik olarak yalnızca bir eğitim yılını açmıyoruz. Bu gün burada devasa bir ikmal şantiyesinin açılışına şahidiz. Bu şantiye ülke geleceğinin abidevi yapısının şantiyesidir. Bu güne kadar bizlerden önceki vatandaşlarımızın temellerini attığı bu muhteşem abide, bu yılda inşallah bir kat daha yükselecek.\" (Nihat Kanat-İLKHA)