İngiliz ordusundan bir kadın asker, Afganistan`da görev yaparken 7 aylık bebek doğurdu. İngiliz ordusu, Afganistan`da görev yapan bir kadın askerin doğum haberiyle sarsıldı. Hamile olduğunun farkında olmayan kadın asker, 7 aylık bir bebek dünyaya getirdi.
 
Afganistan`nın Helmand eyaletinde görev yapan İngiliz ordusuna mensup bir kadın asker, karın ağrıları olduğu şikayetiyle revire gitti. İsmi açıklanmayan kadın askerin, hamile olduğu anlaşıldı. Kadın asker, revirde 7 aylık bir erkek bebek dünyaya getirdi.
 
İngiliz Savunma Bakanlığı`ndan yapılan açıklamada ordunun hamile kadınları cepheye göndermek gibi bir politika yürütmediği belirtildi.
 
KADIN ASKERİN OĞLU OLDU
Savunma Bakanlığı sözcüsü, "Afganistan`da görev yapan bir kadın asker, 18 Eylül`de bulunduğu askeri üste erkek bir bebek dünyaya getirdi. Anne ve bebeğin sağlık durumu iyi ve gerekli en iyi bakım, kendilerine yapılıyor" dedi.
 
Sözcü, anne ve bebeği İngiltere`ye sağlıklı bir şekilde taşımak için görevlendirilen bir ekibin birkaç gün içinde Afganistan`a gideceğini belirtti.
Kadın askerin görev yaptığı üs, geçtiğimiz cumartesi günü Taliban saldırısına uğramıştı.
 
ASKERLİK, KADINLARIN YERİ DEĞİLDİR
Geçtiğimiz yıl da bir başka İngiliz kadın asker, 6 ay Afganistan`da görev yaptıktan sonra İngiltere`ye dönmüş ve döndükten 2 hafta sonra doğum yapmıştı.