HOLLANDA - Merkezi Hollanda`da bulunan uluslararası yardım organizasyonu İHO-EBRAR, Kurban Bayramı için yapacağı yardımların hazırlıklarına başladı.
 
Geçen yıl Türkiye, Somali ve Uganda`da kurban keserek muhtaçlara dağıtan İHO-EBRAR bu yıl kurban kampanyasına Arakan`ı ve Afrika`nın bazı bölgelerini de ekleyecek.
 
Dernek Başkanı Abdurrahman Alpsoy: "Muhtaçların bir nebze de olsa ihtiyaçlarını giderme noktasında yaptığımız yardımlarla bir köprü vazifesi görüyoruz" dedi.
 
Avrupa`da yaşayan biri olarak Avrupa`da yaşayan tüm Müslümanları duyarlı olmaya çağıran Alpsoy, kurban bağışı yapmak isteyenlerin şimdiden kurban bedelini banka hesap numaralarına yatırabileceklerini söyledi.
 
Geçen senelerde olduğu gibi Kurban kesiminin ve dağıtımının Türkiye ayağının bizzat kendi üye ve gönüllüleri tarafından organize edileceğini dile getiren Alpsoy, Afrika ve Arakan için ise diğer uluslararası derneklerle işbirliği içine girerek organize edileceğini belirtti.
 
Kampanya için Avrupa`nın birçok ülkesinde çalışma yapacaklarını ifade eden İHO-EBRAR genel sekreteri Veysel Tartık; kampanyanın başarılı bir şekilde sonuçlanması için gerekli hassasiyetin gösterilmesi gerektiğini vurguladı. Kampanya için basılan afiş, zarf ve el ilanlarının dağıtılmaya başladığını ifade eden Tartık; Türkçe, Hollandaca, İngilizce, Almanca ve Fransızca olmak üzere 5 dilde el broşürü dağıttıklarını söyledi.
 
İHO-EBRAR saymanlarından Muhammed Yılmaz da, bu seneki kampanya için Türkiye`de 180, Afrika ve Arakan`da 100 Euro fiyat belirlediklerini açıkladı. (Yusuf Salihoğlu - İLKHA)