İSTANBUL - Marmara İlim Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Sosyal Dayanışma Derneği (MARMARA-DER)` de bir araya gelen platform üye ve temsilcileri 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılının tüm öğrencilerimize hayırlı olmasını dileyerek özellikle geçen dönem eğitimde yaşanan sıkıntı ve sorunları ele alarak çözüm yolları konusunda istişarelerde bulundu.
Marmara İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu, yaptığı açıklama ile yapılacaklar konusunda ilgili ve yetkili kişi ve kurumlara tavsiyelerde bulundu. Yapılan istişare sonucunda alınan kararlar ve yapılan tavsiyeler maddeler halinde platform başkanı Cemal Çınar tarafından basın bildirisi ile kamuoyuna duyuruldu.
Yapılan istişareler sonucunda MİNHAP`ın aldığı kararlar ve yaptığı tavsiyeler:
"-Geçen eğitim-öğretim yılında tamamen özgür iradesi ile inancı gereği başörtüsüyle eğitimini devam ettirmek için okullarına giden kız öğrencileri desteklemek, kanuni olarak herhangi bir yasağın olmamasına rağmen okullarına alınmayan ve bu konuda sorunlarla karşılaşan öğrenci ve velilerinin platformumuza müracaat ederek destek talebinde bulunmaları halinde desteklenmesi ve bu haklı taleplerinin karşılık bulması için mücadelelerinde yanlarında yer almak.
-Yapılan istatistikî değerlendirmeler sonucunda " Kesinlikle eğitime herhangi olumlu bir katkısı olmadığı, eğitim için zararlı olduğu ve hem fertlerde hem de toplumlarda tahribatlar meydana getirdiği" tespit edilen ve gözlemlenen karma eğitimden özelde İmam Hatip Okullarında genelde ise tüm okullarda vazgeçilmesi.
-Eğitimde bu seneden itibaren başlayan 4+4+4 sisteminde, 6-7 ve 8. sınıf öğrencileri istedikleri takdirde fark derslerini vererek İmam Hatip orta kısmına geçiş yapmalarının önündeki engel kaldırılarak gerekli düzenlemenin yapılması.
-Bu seneden itibaren seçmeli ders olarak okutulan Kur`an-ı Kerim ve Siyer dersinin seçmeli ders olarak değil mevzuata kalıcı ve ortak ders olarak konması ve Bakanlığın bunun alt yapısını oluşturması ki geçenlerde özellikle basına da yansıdığı gibi bazı okul idareci ve öğretmenlerinin gerek ideolojik tavır takınarak ve gerekse de alt yapısının olmadığını bahane ederek ders seçmek için okula giden öğrenci ve velilerinin bu dersleri seçmemeleri için baskı kurmaları ve farklı yönlendirmelerinin önünün kesilmesi için yetkili mercilerce adım atılması.
-Okullardaki "Andımız" dayatmasına son verilmesi.
-Zulüm ve haksızlıkların tavan yaptığı, kötülüklerin, çirkefliklerin ve fuhşiyatın bataklığına saplanan toplumun ıslahı için Müslüman olan halkımızın özdeğerlerine dönerek Allah`ın emri olan tesettüre riayet etmeleri ve bu konuda duyarlı olan STK`lar, Kanaat Önderleri, Alimler, duyarlı Yazar ve Şahsiyetlerin ziyaret edilerek platform olarak konunun çözümü hakkındaki düşüncelerimizi kendileri ile paylaşmamız.
-Halkımızın tesettür hakkında bilinçlenmesi için seminer ve konferansların düzenlenmesi.
-Yoğun talebin olduğu İmam Hatip Ortaokul ve Liselerin halkımızın talebine cevap verecek sayıya çıkarılması için Bakanlığın ivedilikle çözüm yoluna gitmesi.
Aldığımız bu kararların ve yaptığımız bu tavsiyelerin yerine getirilmesi için platform olarak usanmadan çalışmalarımızı sürdüreceğimizi ve bu konuların takipçisi olacağımızı ilgili Bakanlığa ve tüm kamuoyuna duyuruyoruz. Ayrıca bu konularda sıkıntı ve sorunlarla karşılaşanlar aşağıdaki numaralardan platformumuz ile irtibata geçebilirler.
TEL: 0212-635 2409, GSM: 0534-431 0000 "
(Mehmet Laçin-İLKHA)