``Prader Willi`` sendromu adı verilen genetik hastalık nedeniyle 127 kiloya ulaşan Nur, Gazze`de hastalığının tedavisi bulunmaması ve ambargo sebebiyle yurtdışına çıkamaması sebebiyle hayatını devam ettirmekte zorlanıyor.

Nur`un babası Abdurrahman ez-Zebede, kızında genetik hastalık olduğunu, bunun yanında tansiyon, şeker ve zeka geriliği gibi rahatsızlıkları bulunduğunu ifade etti.

Gazze`de doktorların hastalığa çözüm bulamadığını söyleyen Abdurrahman, doktorların ağrı kesici, şeker ve tansiyonu ayarlayan ilaçlar vermekle yetindiklerini belirtti.

Doktorların ellerinde çözüm yok

Boğulmaktan korktuğu için yatakta uyuyamayan Nur, ``Tedavim için bana yardımcı olun. Diğer arkadaşlarım gibi olmak istiyorum. Artık yoruldum`` diyerek feryadını dile getiriyor.

Baba Zebede, kızını apartmanın merdivenlerinden çıkaramadığı için okula gönderemediğini belirterek, Filistin`deki ve Filistin dışındaki uluslararası sivil toplum kuruluşlarına, hayır kurumlarına, yetkililere kızının acılarının dinmesi için tedavi olmasına yardım etmeleri çağrısında bulundu.

Genetik hastalık olan Prader Willi Sendromu, hastada solunum problemi, 6 yaşına kadar genel gelişimsel bozukluklar, 6 yaşından sonra aşırı iştah, ilerleyen yaşlarda obezite, hafif ya da orta derecede zeka geriliği gibi sorunlara sebep oluyor.

AA