İstanbul-Kur’ân-ı Kerim ve siyer derslerinin seçmeli ders olarak işletilmesi kamuoyunda olumlu bir gelişme olarak değerlendirilirken seçmeli derslerin 6–7–8 gibi ara sınıfları kapsamaması da tepkiyle karşılandı. Seçmeli derslerin eğitim sürecinin tamamını kapsaması gerektiğini dile getiren Kur’ân-ı Anlama Platformu Başkanvekili Adem Çevik, “Kur`an ve İslam Peygamberi dersi tüm sınıflarda hatta ilkokullarda bile okutulmalıdır. ‘Bir insanı öldüren tüm insanlığı öldürmüş gibidir, bir insanı kurtaran tüm insanlığı kurtarmış gibidir’ ve ‘Komşusu açken tok yatan insan değildir’ diyen yaşayan Kur`an olarak bilinen İslam Peygamberinin hayatı ve Kur`an derslerinde öğretilecek bu prensiplerle yetişecek Kur`an ahlaklı nesillerle İslam kardeşliği sağlanacak. İnşaallah terörler, intiharlar, gasp ve hırsızlıklarda bu şekilde azalacak. Geleceğimizi, huzurumuzu ve kurtuluşumuzu ancak bu şekilde sağlayabiliriz” dedi.
KUR’ÂN TÜM HAYATIMIZI SARSIN DİYE…
Geçtiğimiz yıl başlattıkları “Kur`an-ı Kerim ve Meali Tüm Okullarda Seçmeli Ders Olsun” imza kampanyasını hatırlatan Çevik, “50 STK ile beraber başlattığımız bu kampanyamız hamdolsun hayırlı ve bereketli sonuca ulaştı. Şimdi ise ‘Evlerimiz Kur’an Evi olsun diye Her Öğrenciye Kur`an Meali’ ve ‘Kur’an ve Meali Dersi Tercihinde Yaş Sınırı Kalksın’ kampanyaları ile ilkokul 1. sınıftan itibaren lise son sınıfa kadar Kur`an ve Siyer dersleri tüm sınıflara uygulansın, kuran ve siyer dersleri ilkokullara da uygulansın diye kamuoyu oluşturmaya çalışacağız ve inşaallah başaracağız” şeklinde konuştu.
TÜM EVLER KUR’ÂN EVİ OLMALI
Kur’an neslinin oluşması ve Kur’an’ın anlaşılmasına katkı olması amacıyla 40 ilde ödüllü Kur’an meal bilgi yarışması düzenlediklerini belirten Çevik, “yarışmaya katılmak isteyenler online kayıt için: www.kuranianlamaplatformu.com’dan ve üye STK’lardan ücretsiz başvuru yapabilirler. Kayıt süremizi 30 Eylül’e kadar uzattık. İlkokul, ortaokul, lise ve üniversiteli 19 milyon gencimize MEB, DİB ve STK’larımız Kur’an Meali hediye etmelidir. Tüm evler Kur’an evi Olmalı: Çocukların küçük yaşlarda Kur’an-ı Kerim’le tanışması bütün velilerin ortak arzusudur. Okulda öğrenilecek Kur’an-ı Kerim derslerinin daha iyi anlaşılması için evler Kur’an evi olmalı evde çocuklarla beraber ailecek Kur’an’ı anlayarak okumak gerekir” ifadelerini kullandı.
OLUMLU BİR ADIM ANCAK YETERLİ DEĞİL
Okullarda Kur’an Dersinin ve siyer derslerinin seçmeli ders olarak işlenmesinin olumlu bir adım olduğunu vurgulayan Çevik, “Kur’an ve siyer derslerinin sevdirilmesi için velilerin çocuklarına bu dersin önemini anlatması ve onlara yardımcı olması gerekir. Bunun daha ileriye gidebilmesi için velilerin vereceği ehemmiyet çok önemlidir. Öğrencilerin derse olan katılımı ve sevgileri bu derslerin daha çok verimli hale gelmesini sağlar. Seçmeli ders başvuruları 21 Eylül`de bitiyor. Bu yıl okullarda öğrenciler, Kur`an-ı Kerim ve Siyer dersini seçmeli olarak öğrenebilecek. Öğrenci velilerinin 21 Eylül`e kadar mutlaka çocuklarının Kur`an-ı Kerim ve siyer dersini seçmeli olarak öğrenebilmesi için okullara dilekçe vermeleri gerekiyor. Tüm STK`larımız da matbu dilekçe örneği kampanyası açmalı. 6287 sayılı yasanın 9. maddesine göre bu dersleri almak isteyen öğrenci sayısı 10’a ulaştığında Öğrenciler bu dersleri alabilecek. Kur`an-ı Kerim ve Peygamberimizin Hayatı, 5’inci sınıftan başlayarak, lise sona kadar seçmeli ders olarak alınabilecek. Allah`ın Kitabı ve Peygamberinin örnek ahlâkı ile tanışmayan bir gençlik, fıtratından, öz değerlerinden uzaklaşarak her türlü batıl ve sapık düşünceye açık hale gelecek ve geleceğimizi tehlikeye atacaktır. Bütün halkımızı ve STK’larımızı bu konuda hassas davranmaya çağırıyoruz” İfadelerini kullandı.