LÜBNAN - Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, El-Menar kanalında yaptığı konuşmada, hafta boyunca Lübnan`da düzenlenecek eylemlere katılım çağrısı yaptı.

Eylemlerden ilki bu akşam, Lüban`ın başkenti Beyrut`un, güney bölgesinde düzenlenecek.

Hizbullah lideri, Papa`nın ziyareti sırasında, Lübnan`daki Müslümanların gereken hoşgörüyü gösterdiğini ancak bundan sonra filme yönelik gereken tavrın gösterilmesi, politikacıların da tavır alması gerektiğini belirtti.

FİLMİN SORUMLUSU ABD VE İSRAİL`DİR
Nasrallah konuşmasında, birçok İslam ülkesinde protesto gösterilerine neden olan filmden ABD`yi sorumlu tuttu.

Nasrallah, ``Yapılan eylem El-Aksa Camisi`ni yakmak kadar tehlikelidir ve buna sessiz kalmak daha da kötüdür. İslam ümmeti gereken cevabı vermelidir. İslam`a karşı birçok kez eylemler yapıldı. Bunlar arasında Salman Rüşdi`nin kitabı, Amerikalı papaz Terry Jones`un Kuran-ı Kerim`i yakması gibi eylemler var. Bu operasyon Amerikan Gizli Servisi`nin işidir. İslam dünyası ABD`den bu filmi durdurmasını istiyor ama gereken işlemler bir türlü yapılmıyor, internetten kaldırılmıyor.``

Söz konusu filmle Hıristiyanlar ile Müslümanlar arasında çatışma çıkarılmak istendiğini söyleyen Nasrallah, katil İsrail`in Müslümanlardan Hıristiyanların kiliselerine saldırmasını ve bunları yakmalarını beklediğini ifade etti.

İslam dünyasının çok önemli bir dönemeçten geçtiğini dile getiren Nasrallah, çok dikkatli olunması gerektiğini ifade etti.

ABD Kongresi`nin Müslümanları hedef alan saldırıları suç sayacak bir karar alması için bu ülkedeki Müslüman nüfusun çaba harcaması gerektiğini de belirten Nasrallah, İslam dünyasının liderlerinin de acil olarak toplanmasını talep etti.