SİİRT - Şirvan`a bağlı Cevizlik köyünde, köylülerin kendi çabalarıyla yaptırdıkları caminin açılış programına Şirvan Belediye Başkanı Necat Cellek, Şirvan Kaymakamı Zafer Öz, STK temsilcileri, emniyet amirleri ve vatandaşlar katıldı.
 
Üç mahalleden oluşan Cevizlik köyünün Hırdan Mahallesinde yapılan caminin açılışı için düzenlenen tören, Kur`anı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Sevgi Pınarı Çocuk İlahi Grubu tarafından Mevlid-i Şerif okundu.
 
Törenin açılış konuşmasını yapan Sevgi Pınarı Derneği yetkililerinden Behçet Sevgili, camileri Allah`tan korkan takva sahiplerinin inşa ettiğini ifade ederek "Camiler Müslümanların bir araya gelip bir birlerine yardım ettikleri buluşma yerleri olarak İslam`daki yerini almıştır." dedi.
 
Sevgili`nin konuşmasından sonra ilahiler seslendiren Sevgi Pınarı Çocuk İlahi Grubu programa katılanları mest etti ve vatandaşların büyük beğenisini kazandı.
 
Cami açılışı için köye gelen Kaymakam Öz`e köyün sorunlarını ileten vatandaşlar, kaymakamdan Cevizlik köyünde bulunan 3 mahallenin yolunun birleştirilmesini ve mahalleler arasında yol yapılmasını, Hırdan Mahallesinde okul yapılmasını, köyde altı yapı çalışmalarının başlatılmasını ve inşaatı devam eden köy camisinin çevre düzenlenmesini istediler. Köylüler, ayrıca köy meydanı ve çocuklarını oyun oynayacakları bir alan yapılmasını istediler.
 
Köylülerin taleplerini dinleyen Kaymakam Öz, köy halkının tüm ihtiyaçları için elinden geleni yapacağını ifade etti.
 
Törenden sonra 250 kişiye ziyafet verildi.( Hamza Kezer-İLKHA)