BİNGÖL - Çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Bingöl`e gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl- Muş karayolu Beyaz Toprak Köyü mevkiinde kurulan asfalt plentinin açılışına katıldı.
 
Burada konuşan Bakan Yılmaz: " Artık isteyen istediği dili konuşabiliyor, şarkısını dinleyebiliyor, televizyonun da izleyebiliyor. Nihayet en son 4+4+4 eğitim sistemiyle birlikte artık devletin okulunda seçmeli ders olarak isteyen gidip dilini öğrenebilecek" dedi.
 
Aynı Tarihten Geliyoruz
Herkesin kendi etnik aidiyeti ve mezhebinin değerli olduğunu ve hiç birine itiraz olmadığını söyleyen Yılmaz, ortak yönlerin de gözden kaçırılmaması gerektiğini ifade etti.
 
Ortak değerlerin de görülmesi gerektiğini belirten Bakan Yılmaz, "Etnik ve mezhebe dayalı siyaset insanlara hiçbir zaman huzur getirmemiştir bu coğrafyada. Hep kavga getirmiştir, gözyaşı getirmiştir, çatışma getirmiştir, yoksulluk getirmiştir. Ama biz kardeşliğimizi, birliğimizi muhafaza edeceğiz. İkisini bir arada yapmamız lazım. Sadece ortak yönler dediğiniz zaman farklılıkları öldürmüş oluyorsunuz, sadece farklı yönler dediğiniz zaman da birliği beraberliği zedeliyorsunuz. Hâlbuki bizim farklılığımız var, ama geniş bir ortaklığımız da var" dedi.
 
"KÖYDES Programına 6-7 Milyar Para Aktarıldı"
KÖYDES programıyla birçok bölgeye hizmet götürüldüğünü ifade eden Bakan Yılmaz, "Bugüne kadar KÖYDES programına 6-7 milyar para aktarıldı. Yüz binlerce kilometre köy yolu yapıldı. Önemli bir kısmı asfaltlandı. On binlerce köye içme suyu götürüldü veya yetersiz köyde su takviyesi yapıldı" diye konuştu.
 
Yapılan konuşmaların ardından AK Parti Bingöl Milletvekili Eşref Taş, Bingöl Valisi M. Hakan Güvençer, Belediye Başkanı Serdar Atalay, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Işık ve çok sayıda katılımcı ile birlikte tesisin açılış kurdelesini kesen Bakan Yılmaz, tesis kulesine çıkıp teknik personelden bilgi alıp üretim butonuna bastı.
 
Toplamda 9 Milyonluk Yatırım
Kurulan asfalt plentinin saatte 100 ton sıcak ve soğuk asfalt ürettiği, maliyetinin ise 2 milyon 300 bin TL olduğu ifade edildi. Plentin bütçeye katkısının ise 2 milyon lira civarında olduğu belirtildi.
 
Bununla birlikte 2012 yılında makine parkına 5 milyon 500 bin TL değerinde 22 adet iş makinesi alımının yapıldığı ve diğer önemli yatırımlardan birinin de saatte 300 ton çalışma kapasiteli makine mobil olduğu ve bu ürünün de 1 milyon 50 Bin TL`ye alındığı kaydedildi.
(Nihat Kanat - İLKHA)