ŞANLIURFA - Viranşehir ilçesinde faaliyetlerde bulunan EGEM-Der, cuma namazı çıkışı Cumhuriyet Meydanı`nda bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını dernek başkanı Selahattin Büyükturan okudu.
 
Şeytanın görevini Amerika ve Siyonist İsrail devletinin aldığını ve hedef tahtasına peygamber efendimizin konulduğu dile getiren Büyükturan; "Bu konunun ifade ve düşünce özgürlüğü kapsamında kabul edilemeyeceğini ve bu alçakça saldırının peygamber efendimiz şahsında bütün İslam âlemine yapıldığını" vurguladı.
 
Büyükturan açıklamanın devamında, "İslam güneşinin nurunu söndürmeye çalışanlar nasıl bu konuda başarılı olamadıysa, günümüz Firavunları ve Hamanlar`ı da başarılı olamayacaktır ve en gür seda İslam`ın sedası olacaktır. Bu filmi yapanları ve yapılmasına izin veren başta ABD`yi tüm Müslümanlardan özür dilemeye ve filmin gösterime girmesini engellemeye davet ediyoruz." dedi.
 
Basın açıklaması esnasında tekbirler getirildi ve ABD aleyhine sloganlar atıldı. Yapılan basın açıklamasından sonra dernek yetkilileri sessizce dağıldılar. (Sabri Acet - İLKHA)