ADANA - Büyükşehir Belediye Meclisi, mezarlık ve defin ücreti alınmaması yönündeki başkanlık teklifini kabul etti. Meclisin aldığı karar gereği artik Büyükşehir Belediyesi vefat edenlerin yakınlarından mezar ücreti almayacak. Ancak Aile mezarlıkları bu kararın dışında tutuldu.

Büyükşehir Belediye Meclisi, Zihni Aldırmaz Başkanlığında toplandı ve diğer şehir belediyelerine örnek olabilecek bir karar aldı. Büyükşehir Başkan Vekili Zihni Aldırmaz`ın gündeme aldırdığı konu meclisin 10 Eylül Pazartesi günkü ayın ilk toplantısında gündeme gelmiş ve madde ilgili komisyona havale edilmişti.

Komisyon raporu, meclisin bugünkü (12 Eylül Çarşamba) toplantısında gündeme alındı. Komisyondan oybirliği ile gelen madde mecliste de oybirliği ile kabul edilerek, mezarlık ve defin ücreti alınmaması karara bağlandı.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, alınan karardan dolayı meclis üyelerine teşekkür ederek, \"Zaten cenazeleri olduğu için acılı olan insanlarımızdan bir de ücret talep etmemek gerekiyor\" dedi.

Büyükşehir Belediye Meclisi`nin aldığı kararın aile mezarlıklarını kapsamadığı bildirildi. (Mustafa Çiçek - İLKHA)