İSTANBUL - Kameraya yansıyan görüntülerde; parkta buluşan 2 kişi, burada giysilerini değiştiriyor. Giysilerini değiştirirken sapasağlam görünen 2 kişiden biri bir anda felçli rolüne bürünüyor. Diğeri ise prostat hastası, iş göremez rolüne. Aksaray`da yola çıkan felçli kılığındaki şahıs, araç sürücülerinden ve vatandaşlardan para istiyor. Şahsın haline üzülen vatandaşlar da parayı esirgemiyor. Dilenci zaman zaman sigara molası vermeyi de unutmuyor.

Diğeri ise trafiğin yoğun olduğu saatlerde yola çıkıyor ve sürücüleri hedef seçiyor. Prostat hastası kılığında dilenen bu kişi de vatandaşlardan para topluyor.

Gün boyunca dilenen şahıslar giysilerini değiştirdikleri parkta buluşup, topladıkları hasılatı paylaşmaya başlıyor. Daha sonra da gündelik giysilerini giyinip parktan ayrılıyor.

Akşam saatlerinde Beyoğlu İstiklal Caddesi`nde dilenmeye başlayan kötürüm rolündeki dilencinin yaptıkları ise pes dedirtecek cinsten. Binlerce insanın gelip geçtiği caddede sürünerek para toplayan şahıs, ihbar üzerine polis tarafından gözaltına alınmak isteniyor. Bir kaç saat önce rahatlıkla yürüyüp gezen şahıs, aynı numarayı burada da sürdürüyor. Polisin ısrarla ayağa kaldırmak istemesine karşın, bacaklarını yere yapıştırarak numara yapmaya devam ediyor. Polis ise bu numaraya aldırış etmeden şahsı gözaltına alıp karakola götürüyor.

CİHAN