Irak'ın başkenti Bağdat'ta Irak Sünni Vakfı tarafından düzenlenen Kur'an-ı Kerim'deki İlmi İcaz Uluslararası Sempozyumu'nda, bilimin ilerledikçe Kur'an'ın mucizevi yönlerinin güçlü şekilde ortaya çıktığı vurgulandı.

Farklı ülkelerden 2 bine yakın akademisyen, ilim adamı ve araştırmacının iştirak ettiği ve üç gün süren sempozyuma, Türkiye'yi temsilen Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça ve Konya Necmettin Erbakan Üniversitesinden Öğr. Üyesi Dr. Şehabettin Kırdar katıldı.    

Sempozyumda, Kur'an-ı Kerim'in çağdaş bilgilerle ortaya çıkan icazının ilmi boyutları tüm yönleriyle ele alınarak, konuların kapsamlı bir şekilde değerlendirildiği bildirildi.

Kur'an-ı Kerim'in zaman içerisinde ilmi verilerle daha da güçlendiği vurgulanarak, bilim ilerledikçe Kur-an'ın mucizevi yönlerinin güçlü şekilde ortaya çıktığı ifade edildi.

Bunların sınırlandırılamayacak kadar çok olduğunun altını çizen sempozyum katılımcıları, Kur'an'da icazın geçmişten günümüze tazeliğini koruyarak araştırmalara konu olmaya devam ettiğini ve Kur'an ayetlerinin bilimin ortaya çıkardığı yeni bulguları yüzlerce yıldır barındırdığını belirttiler.

Kur'an-ı Kerim'de zikredilen bitkilerin, sebze ve meyvelerin insan sağlığı üzerindeki olumlu etkileri; fizik, kimya, astronomi ve tababet ilmi olarak modern bilimin ulaştığı sonuçlara Kur'an-ı Kerim'in bin 400 yıl evvel dikkat çektiği hususlarının da ele alındığı sempozyumla ilgili konuşan Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça,  Bağdat'ta kurulmuş kültür ve ilim tarihinin en önemli kurumlarından biri kabul edilen Beytü'l-Hikme ile ilgili ayrıntılı bilgiler verdi.

Ağırakça, "Tarih boyunca dünya çapında değerli ilim adamlarının yetiştiği evrensel icatların ve büyük keşiflerin yapıldığı Bağdat'ta böyle bir sempozyumun yapılması, Beytü'l-Hikme'nin ihyası ve İslam medeniyetinin yeniden ayağa kalkması noktasında bir umut oluşturmaktadır." dedi. (M. Salih Keskin – İLKHA)