MERSİN- Hazır yiyeceklerde ve et ürünlerinde hava sıcaklığının da etkisiyle oluşacak kokuşma ve bozulmalara karşı işletmeler uyarılıyor, kırmızı et, tavuk ve diğer gıda maddelerinin bir birinden ayrı kontaminasyona sebep vermeyecek şekilde muhafaza edilmesi için bilgilendirme yapılıyor.
İşletmelerde satışı yapılan tüm et ürünlerinden alınan numuneler steril ortamda laboratuarımıza götürülerek, et ürünlerinde mikrobiyolojik ve serolojik tür analizi yapılarak et türlerinin belirlenmesi sağlanmıştır.
Denetim neticesinde ve analiz sonuçlarında olumsuzlukları tespit edilen işletmeler hakkında yasal işlemler başlatıldı. (A. Hakim Kurt-İLKHA)
Tarsus`ta Sağlık ve Hijyen Denetimleri
Tarsus Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ve Zabıta ekipleri, lokanta, restoran, kafe ve tantuni solanlarında sağlık ve hijyen denetimi yaptı.
07.09.2012 18:44:02 / Güncel