VAN- Güçlendirilen yurtlara öğrenci alımına başlandığını söyleyen Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Peyami Battal, \"6 bin kapasiteli yeni yurtlar Ekim sonu gibi bitecek ve öğrencilerimizi yerleştirmeye başlayacağız. Yakın zamanda ön kayıtlarını alacağımız yeni yurtlarla birlikte yurt talep eden öğrencilerimizin tamamını barındırmış olacağız\" dedi.

 

\"13 Bin Öğrenciye Yurt İmkanı\"
YYÜ Senatosu`nun 2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılının 30 Ekim`de başlaması kararı aldığını ifade eden Rektör Prof. Dr. Peyami Battal, hem yurt inşaatlarının henüz tamamlanmaması hem de üniversitede devam eden güçlendirme çalışmaları nedeniyle böyle bir karar alındığını açıkladı.
Eğitim-öğretimin açılmasıyla birlikte yeni yurtlarında devreye gireceğini kaydeden Rektör Prof. Dr. Battal, \"Biz öğrencileri değişik binalarımızda devam eden güçlendirme çalışmamalarının içine sokmak istemediğimizden böyle bir karar aldık. Ayrıca bu kararı almamızda yapımı devam eden yeni yurtların bitme aşamasında olması da etkili oldu. Şu an güçlendirmesi tamamlanan yurtlarımıza kayıtlar alınıyor. Fakat yeni yurtlarımız için kayıt alınmıyor. Onlar için yakın zamanda ikinci bir yerleştirme yapılacak. Ayrıca üniversitemize ait 750 kapasiteli lüks sayılabilecek yurtlarımız içinde önümüzde hafta da kayıt almaya başlayacağız. Ailelere seslenmek istiyorum. Herkesin gönlü rahat olsun. Yeni yurtlarla birlikte 13 bine yakın öğrencimize barınma imkânı sunacağız. Yurt talebinde bulunan hiçbir çocuğumuz dışarıda kalmayacak.\" diye konuştu.

 

\"Biz Bir Yıl Öncesine Oranla Çok Daha İleri Bir Noktadayız\"
Rektör Prof. Dr. Battal ayrıca yıl boyunca yaptıkları çalışmaların karşılığını kontenjanların dolmasıyla aldıklarını belirterek, \"Deprem sonrası çok hızlı toparlandık ve paniğe kapılmadan güçlendirme çalışmaları ile yeni binalar yapmaya başladık. Biz bir yıl öncesine oranla çok daha ileri bir noktadayız. Üniversitemiz çok daha güçlü bir yere geldi. Bunu özellikle başta Sayın Başbakanımız olmak üzere hükümetin desteğiyle, idari ve akademik personelimiz ve öğrencilerimizle birlikte başardık\" Şeklinde konuştu.
Ayrıca yurt konusunda kendilerine önemli destek sağlayan Yurt-Kur Genel Müdürü Hasan Albayrak`a da teşekkür etti. (Murat Dalgın-İLKHA)