BATMAN- Batman Tabip Odası, 3 Eylül pazartesi gecesi, Batman Özel Farabi Hastanesi acil servisinde görev yapan Dr. Bedrettin Keskin`in bir hasta yakını tarafından darp edilmesi üzerine bir basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasını Batman Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Levent Atayılmaz okuyarak, \"İlimizde Özel Batman Farabi Hastanesi acilinde çalışan meslektaşımız bir hasta yakınının şiddetine maruz kalarak darp edilmiştir. Şiddete sıfır tolerans diyen bir meslek örgütü olarak bu olayı kabul etmeyeceğimizi ve kınadığımızı ifade etmek istiyoruz\" dedi.

Atayılmaz, \"Meslektaşımızı darp edenin camiaya duyduğumuz saygı ve bizleri yetiştiren öğretmenlerimizin hürmetine, camiayı tenzih ederek ve kesinlikle camiaya da mal etmeden hatta `Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum` diyen bir toplumda büyüyen bizlerin sadece şiddet faillerinin eğitimli, eğitimsiz fark etmeden olabileceğini kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz\" şeklinde konuştu.

Hekime ve sağlık çalışanına yönelik şiddetin tehlikeli boyutlarda olduğunu vurgulayan Atayılmaz, \"Ölümle ve sakatlıkla sonuçlanan saldırılar olmuştur, ne yazık ki bundan sonra olması da çok muhtemeldir. Sağlık Bakanlığı ve yetkililerin tabloyu doğru olarak gördüğü şüphelidir. Tüm toplumu saran şiddet sarmalı Sağlıkta Dönüşüm Programı ile birlikte sağlık ortamının da yapısal bir sorunu haline gelmiştir. Siyasilerin, idarecilerin üslubu, yanlış sağlık politikaları her gün hekimi ve sağlık çalışanını hedef haline getirmektedir\" ifadelerini kullandı.

Atayılmaz, yetkililere daha ciddi ve samimi olma, hekime ve sağlık çalışanlarına yönelik her türlü şiddete karşı daha kararlılıkla mücadele etme çağrısını tekrarladıklarını söyleyerek, \"halkımızı, sağlıkta yaşanan sorunların kaynağının bizler olmadığımızı ve uygulanan yanlış sağlık politikaları olduğunu ifade etmek istiyoruz\" diye kaydetti. (M.Fatih Akgül-İLKHA)