ADANA - Adana`da 1985 yılından beri faaliyet gösteren Riga Boya-Coonex Paint, bu sabah basın mensuplarıyla tanışmak ve fabrikayı gezdirmek için bir kahvaltı düzenledi.
 
Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Riga Boya-Coonex Paint fabrikasında verilen kahvaltıya Adana basını yoğun ilgi gösterdi. Saat 10.30`da kahvaltının yapılmasının ardından Riga Boya- Coonex Paint sahibi Mahmut Tuncel basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Arap baharından önce Yurt dışına mal yetiştirmekte zorlandıklarını söyleyen Tuncel, "Arap baharından önce yoğun talepten dolayı 12 adet fabrika açtık ve sadece Yurt dışına çalışıyorduk. Ama malum iç karışıklıklar çıkınca yurt içinde de satış yapmaya başladık şu anda 200 personelle 500 bin ton kapasiteyle çalışıyoruz. Bunun 90 bin tonu yurt içi geri kalanı ise yurt dışı. Şirketimiz ISO 9001-2000 kalite yönetim sistemine ve CE ve TSE belgelerine sahip.

Ortadoğu`da olan iç karışıklıklara rağmen Irak, Abudabi, Mısır, Umman, Ürdün, Kuveyt ve Libya ülkelerine ihracatımız var ve bu ülkelere ayda 450 tır yani 11 bin 250 ton boya ihracatı gerçekleştiriyoruz" dedi.

Kendi hakkında medyada çıkan haberlerden rahatsızlık duyduğunu ifade eden Tuncel, "Ben Adana Kadirli doğumluyum tam bir Adana hastasıyım. Bana medyada PKK`lı dediler Allah`tan korksunlar bu iftiralar Adana basınına yakışmamakta. Bir kere PKK`nin dini yok Zerdüştlüğe inanan insanlar. Kürt halkı PKK`lı değil çünkü Kürt halkı Müslüman`dır. Ben gayri Müslim olan Kürt görmedim. Ben imam hatip mezunuyum üniversiteyi de açık öğretim fakültesinde okudum işletme mezunuyum. Riga`nın anlamına gelince, Letonya`nın Başkenti`nin adı. Türkiye`de diğer isimlerle tanınamadık ama bu isim tuttu böyle devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Adana`ya yatırımlarına devam edeceğini söyleyen Mahmut Tuncel, "Başka projelerimiz var inşallah olgunlaşınca basınla paylaşmaya devam edeceğiz. Buraya kadar geldiğiniz ve bizi kırmadığınız için siz değerli basın mensuplarına da teşekkür ediyorum" şeklinde konuşmasını bitirdi.

Kahvaltıdan sonra basın mensuplarına fabrikayı gezdiren Tuncel, fabrikanın çalışma biçimi hakkında basına bilgi verdi.
(Mustafa Çiçek - İLKHA)