BİNGÖL - Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, asfalt kaplama çalışması kapsamında Ilıcalar-Sütlüce grup köy yolu, Merkez Gökçeli-Kuşburnu, Çukurca, Kırkağıl, Gümüşlü ve Üçyaka köy yolları, Karlıova-Boncukgöze-Bahçe, Geçitli-Mollaşakir, Kantarkaya-Tuzluca, Yukarı Yağmurlu, Karabalçık, Viranşehir, Ortaköy ve Cilligöl köy yolları, Solhan Elmasırtı-Kırık-Tarhan-Asmakaya grup köy yolu, Düzağaç-Bozkanat grup köy yolu ve Yüzenada yolu, Sancak-Karaçubuk-Adaklı yolu, Kiğı Sırmaçek-Nacaklı grup köy yolu, Yayladere-Doğucak köyyolunda yaklaşık 100 kilometrelik ikinci kat asfalt kaplama yapıldığını kaydetti.

Ayrıca ikinci kat asfalt kaplaması yapılan yollarda yaklaşık 120 km asfalt yama (rotmix) bakımı yapıldığını söyledi.

Birinci Kat Asfalt Kaplama
Birinci kat asfalt kaplama çalışması kapsamında ise Yayladere-Güneşlik-Kiğı yolu, Sancak-Karaçubuk-Adaklı yolu, Genç-Keklikdere köy yolu, Sancak-Oğuldere-Kurtuluş grup köy yolu, Sancak-Tepebaşı köy yolu, Merkez-Güveçli köy yolunda yaklaşık 50 kilometre asfalt kaplama yapıldığı kaydedildi.

Güvençer, asfalt sezonunun kısa olması nedeniyle 2013 yılında üretilecek yama malzemesi, ekip ve ekipmanlar için yaklaşık 2 milyon lira ödenek ayrılarak alt yapısı şimdiden hazırlanacak asfalt yolların tümüne önümüzdeki yıl bakım yapılmasının planlandığını da kaydetti. (Nihat Kanat-İLKHA)