VAN - Geçtiğimiz Pazar günü Van`ın Özalp ilçesinin Boğazkesen köyünde aniden bastıran dolu ve şiddetli yağmur sele dönüşerek anne Şiro Özbulak (60) ile oğlu Ecevit Özbulak`ın (30) ölümüne sebep olmuştu. Van Köyleri ile Dayanışma Derneği yetkilileri, hem Özbulak ailesine taziyelerini iletmek hem de bir dizi incelemelerde bulunmak için bugün Boğazkesen köyünü ziyaret etti.

Köyün taziye evinde taziyeleri kabul eden Özbulak ailesi ve köylüler, Van Köyleri Dayanışma Derneği yetkililerini karşıladı. Özbulak ailesinin yakınlarından, yaşanan olayla ilgili bilgi alan dernek yetkilileri daha sonra köy yerinde bazı incelemelerde bulundu.

Özbulak ailesinin evini ziyaret eden dernek yetkilileri burada, selde vefat eden Ecevit Özbulak`ın acılı eşi ve çocuklarına taziyelerini iletti.

Selde, maddi olarak zarar gören köylüyü de ziyaret eden Van Köyleri Dayanışma Derneği yetkilileri burada da mağdur köylülerden konu hakkında geniş bir bilgi aldı.

Köy muhtarı Fettah Özbulak, kendilerine ziyarette bulunan dernek yetkililerine ziyaretten dolayı duydukları memnuniyeti ifade ederek sel sonrası hiçbir medya kuruluşunun kendilerini ziyaret etmediğini söyledi. Özbulak, \"İsteriz ki diğer medya kuruluşları da bizi ziyaret etsin. Ancak, nedense hiç gelen olmadı. Bundan dolayı da biraz üzüntülüyüz. Siz bizi ziyaret ettiniz, yüreğimize su serptiniz. Allah sizden razı olsun\" dedi.

Van Köyleri ile Dayanışma Derneği Başkanı Fevzi Doğan da yaşanan sel felaketinin kendilerini üzdüğünü belirterek, \"Biz de bir sivil toplum kuruluşu olarak en azından bir ziyaret edelim mahiyetinde geldik. Tekrar taziyelerimizi size bildiriyoruz. Başınız sağ olsun. Büyük geçmiş olsun. Bundan sonra da inşallah sizi sürekli ziyaret edeceğiz. Bir emriniz bir hizmetiniz olsa biz her zaman hazırız. Bu anlattığınız şikâyetleri gerek valiliğe gerek de basın yoluyla sorunlarınızı ileteceğiz. El ele verip inşallah bu zor durumdan çıkmaya çalışacağız\" diye konuştu. (Fırat Arslan-İLKHA)