MERSİN - Mersin merkez Akdeniz ilçesi Şevket Sümer Mahallesi içerisinde bulunan ve yıllardır kullanılmayan metruk bina eroin ve esrarcıların mekanı haline gelmiş. Sokak sakinleri ve işyeri sahipleri bu durumdan çok rahatsız olduklarını söyleyerek akşamları sokağa çıkmaya korktuklarını dile getirdiler.

Çocuklarımızın Ahlakını da Bozuyorlar
Metruk bina etrafında bulunan sokak sakinlerinden ve aynı zamanda işyeri sahibi de olan Muhsin usta tepkisini şöyle dile getirdi: \"Bu harabe binaya esrar ve eroin içmek için gelenler çocuklarımızın gerek dünyevi ve gerekse de manevi olarak tehdit ediyor. Bunların yüzünden çocuklarımız sokakta rahat oynayamıyorlar. Akşamları eşlerimiz ve kızlarımız dışarı çıkamıyorlar çünkü korkuyorlar. Buraya günlük olarak düzenli bir şekilde, 40 yakın esrarcı ve eroinci gelir içer gider.

Bu durumun mahalle sakinleri olarak bizleri rahatsız ediyor. Defalarca buraya gelmemeleri konusunda kendileri ile tartıştım fakat hiçbir işe yaramıyor. Bunun için kendileri ile kavga ettik fakat fayda vermedi. Bu işlerle uğraşan yetkililer herkimse lütfen bizi ve sokağımızı bu felaketten bir önce kurtarın.\"

Geleceğimiz Ne Hale Gelmiş
Defalarca polisi aradıklarını söyleyen İbrahim K. ise, \"Polis gelene kadar buraya esrar ve eroin içmeye gelenler de işlerini bitirip, dağılıp gidiyorlar. Polis bu tür olaylara duyarsız kalıyor. Derdimize çare bulmuyor. Eğer polis esrar ve eroin satanları yakalayıp hapse atsaydı, bu gençler bu hale gelirler miydi? Diye sordu.

Günlük ortalama 40 kişinin geldiğine vurgu yapan İbrahim K, \"Gelenlerin çoğu da çocuk. 10 yaşında bile çocuklar var. Bizim geleceğimize bakın ne hale gelmiş. Esrar ve eroinci olmuş. Devletin bir an önce buna bir çare bulması gerek yoksa 10 yıl sonra esrar ve eroini kundaktaki bebekler dahi içmeye başlayacaklar\" sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Bu metruk binanın yıkılması için sokak sakinlerinden imza toplayacaklarını söyleyen İbrahim K, \"Akşamları evlerimizde rahat değiliz. Çoluk çocuğumuz sokağa çıkamıyorlar. Sokakta oynayamıyorlar. Sokakta huzurlu bir yaşam istiyoruz\" dedi. (Osman Öksüz - İLKHA)