MERSİN - Mersin il Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 2012-2013 eğitim öğretim yılından itibaren Milli Eğitim Bakanlığına bağlı tüm resmi ve özel ilkokul, ortaokullarda Talim ve Terbiye Kurulunun kararı doğrultusunda 1. ve 5. sınıflardan başlamak üzere, imam hatip ortaokullarında 5. sınıflardan başlamak üzere, ortaöğretim kurumlarında ise 9. sınıflardan başlamak üzere seçmeli ders seçimi yapılacağı bildirildi.
 
Seçmeli derslerle amaçlananın; öğrencilerin akademik başarılarının yanında ilgi ve yeteneklerini keşfetmelerini ve geliştirmeleri amaçladıkları ifade edilen açıklamada, bu nedenle seçmeli dersler, öğrencilerin ilgi, yetenek ve istekleri doğrultusunda velisinin de rehberliğinde öğrenci tarafından seçileceği belirtildi.
 
Buna göre; "Ortaokullarda kayıtlı 5`inci sınıf öğrencileri, Milli Eğitim Bakanlığının http://www.meb.gov.tr internet adresindeki seçmeli derslerin tanıtımlarını 03-10 Eylül 2012 tarihleri arasında inceleyerek ders seçimine karar verecek. Ortaokul 5 inci sınıf öğrencileri yaptıkları seçimlik ders tercihlerini 10-12 Eylül 2012 tarihleri arasında öğrenim göreceği ortaokul ve ya imam hatip ortaokulu müdürlüğüne ulaştıracaktır. Orta Öğretim 9`uncu sınıf öğrencileri ise seçimlik ders tercihlerini 10-12 Eylül 2012 tarihleri arasında öğrenim gördükleri okul müdürlüğüne ulaştıracaktır" denildi. (Osman Öksüz - İLKHA)