ADANA - 2012-2013 yeni eğitim döneminin başlamasına az bir zaman kala öğrencileri tatlı bir heyecan kaplamış durumda. Ama velilerin kafası bu yıl yürürlüğe girecek 4+4+4 sistemiyle biraz karışmış gibi görünüyor. Yeni sistemin neler getirdiğini bilmeyen vatandaşların sayısı ise azımsanmayacak kadar çok.
 
Yeni sistemle kamuoyunda günlerce tartışılan ve 5. sınıftan itibaren öğrencilerin seçmeli olarak haftada 2 saat Kur`an-ı Kerim ve yine haftada 2 saat Siyer (peygamber efendimizin hayatı) dersi seçebileceği kanunla belirtilmişti.
 
Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Adana`da faaliyet gösteren Mekteb Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Yılmaz Geçer, "Bu yıl eğitim sisteminde köklü değişiklikler olacak. İstediklerimiz tam olarak karşılanmış olmasa da getirilen bu yeniliklerin topluma fayda sağlayacağı ümidindeyiz. Belki de yeni eğitim sisteminde en çok dikkat çeken yenilik 5. sınıftan itibaren okullarda Kur`an ve Siyer derslerinin seçmeli ders olarak okutulacak olması. Ama bu yeni uygulamadan veliler bihaber durumda, okula giden veliler, bazı işgüzar müdür ve öğretmenlerin kendilerine bu hatırlatmaları kasıtlı olarak yapmadıklarını ve dilekçe verilerek seçimi yapılan Kur`an ve siyer derslerinden evlatlarını mahrum bırakmak istediklerini bizlere aktarıyorlar. Bizler eğitimle ilgilenen bir sivil toplum kuruluşu olarak buradan okul müdürlerine sesleniyoruz `velileri bu yeni eğitim sistemi hakkında bilgilendirin bunun vebalini ödeyemezsiniz` diye çağrıda bulunuyoruz" dedi.
 
Anne- babalara da bu konuda tavsiyede bulunan Geçer, "Velilerimiz bu yeni uygulamayı araştırarak öğrenmeli ve ilk iş olarak okul müdürlüğüne dilekçe vererek çocuklarının Kur`an ve Siyer dersini seçmelerini sağlamalıdırlar. Veliler bu dersleri fırsat bilerek çocuklarının Kur`an öğrenmelerini ve peygamber efendimizin hayatını öğrenmelerine vesile olmalıdırlar. Tabi bu sadece okulda öğrenilenle kalmamalı çocuklarımız eve gelince onları denetlemeli neler öğrendiklerin gerek pratik ve fiili olarak anlattırmalıyız" ifadelerini kullandı. (Mustafa Çiçek - İLKHA)