VAN - Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, kura çekimi nedeniyle düzenlenen tören sonrası Van Valisi Münir Karaloğlu, TOKİ Başkanı Ahmet Karabel, AK Parti Van Milletvekilleri Burhan Kayatürk ve Fatih Çiftçi ile birlikte Edremit ilçesinde TOKİ tarafından yaptırılan afet konutlarında incelemede bulundu. Atalay, yapımı tamamlanan bir daireyi gezerek yetkililerden bilgi aldı.

 

\"Edremit TOKİ İçin Ne Kadar Para Harcandı\"
Daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan bakan Atalay, Edremit`in yeşilliğiyle Van`ın en güzel yerlerinden biri olduğunu belirterek, \"Şimdi ilçenin nüfusunu aşan yeni bir nüfus buraya geliyor. Dağ, tepe her yerde çalışılarak burası güzel bir kent haline geldi. Yolları ve çevre düzenlemesi gibi birtakım eksiklikleri var. Van`ın en güzel yeri, göle nazır ve en tepeden bakan bir yer olan burası çevre düzenlemesi ve diğer işler tamamlandıktan sonra daha da güzelleşecek. Okulları, camileri, ticaret merkezleri, çevre yolu, arıtma tesisleriyle Edremit TOKİ yerleşimi organize bir şehir. İnşallah bunların tamamı 23 Ekim`e kadar hazır olacak. 23 Ekim itibarıyla burada çok aktif bir şehir hayatı başlamış olacak. Burada Dağlar devrilerek yollar yapıldı. Şimdiye kadar 3 milyar 333 milyon lira para harcandı. Ciddi bir çaba ve harcama var ifadelerini kullandı.

 

\"Beytüşşebap Saldırısıyla İlgili Konuşmadı\"
Şırnak`ın Beytüşşebap ilçesindeki PKK saldırısıyla ilgili bir soru üzerine ise Atalay, bugün sadece depremden sonra yapılan çalışmalar ve konutların kura çekimiyle ilgili konuştuğunu ve bu konuları başka zaman değerlendireceklerini söyledi. PKK saldırısından sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile görüştüğünü de hatırlatan Atalay, \"Bu konular hükümetin sürekli olarak konuştuğu ve üzerinde durduğu konulardır. Hem hükümetimiz hem de güvenlik güçlerimiz yapılması gereken her şeyi yapıyor. Değerlendirmeler yapıyoruz ve sorunların hep üzerindeyiz. Burada o konuların çok ayrıntısına girmek istemiyorum\" şeklinde konuştu.
Başbakan Yardımcısı Atalay, buradaki incelemelerinin ardından uçakla Ankara`ya döndü. (Murat Dalgın - İLKHA)