Kentte 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde yaşanan depremlerde evleri yıkılan ya da ağır hasar gören depremzedeler, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay`ın da katıldığı kura çekim töreni ile Başbakanlık Toplu Konut İdaresi`nce yaptırılan yeni evlerine kavuştu.

Depremden bugüne kadar yaşantılarını önce çadırda daha sonra konteynerlerde sürdüren depremzede aileler, sabah saatlerinden itibaren kura çekim töreninin yapılacağı Van Anadolu Öğretmen Lisesi Spor Salonu`na geldi.

Mutluluk ve heyecanları gözlerinden okunan aileler, depremde yıkılan evlerinin hüznünü, yeni eve kavuşmanın ise sevincini yaşadı.

Depremde evi ağır hasar gören 70 yaşındaki depremzede Mehmet Öntürk de kura çekim törenine çocukları ve torunlarıyla katıldı.

Noter huzurunda çekilen kurada adının okunmasıyla büyük mutluluk yaşayan Öntürk, sevincini ailesine sarılarak gösterdi.

Öntürk, depremden sonra büyük zorluklara göğüs gererek yeni bir yuvaya kavuştuklarını belirterek, ``Başvurduğum TOKİ konut hakkını bugün çekilen kura ile elde ettim. Çocuklarım ve torunlarım ile bundan sonra yeni evimizde yaşayacağız. Çok mutluyum. Hükümetimize çok teşekkür ediyorum`` dedi.

Van ve Erciş`te tamamlanan 3 bin 200 konuttan Van merkezde yapılan bin 600`ü bugünkü kurayla belirlenirken, Erciş ilçesindeki bin 600 konutun kura çekimi de yarın gerçekleşecek.