ADANA- Adana`da bulunan ve Türkiye`nin en büyük üniversitelerinden biri olan Çukurova Üniversitesinde kayıtlar dün başladı.

ÇÜ Sakıp Sabancı Spor ve Sergi Salonu`nda yapılan kayıt işlemleri, 7 Eylül Cuma gününe kadar devam edecek.

2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı`nda Çukurova Üniversitesi bünyesinde yer alan fakülteler, yüksekokul ve meslek yüksekokullarına toplam 9 bin 989 öğrencinin kayıt yaptırması bekleniyor. Yeni kayıt yapacak öğrencilerin heyecanlandığı görülürken, öğrencilerle beraber gelen velilerinde aynı heyecana ortak olduğu gözlerden kaçmadı.

Üniversiteye Kaydolurken Kan Bağışı Yapıyorlar
Ç.Ü Balcalı Hastanesi`ne bağlı kan toplama merkezi, üniversiteye giriş kayıtlarının yapıldığı Sakıp Sabancı Spor ve Sergi Salonu önündeki boş alana getirdiği \"Mobil Kan Alma Aracı\" ile kayıt yaptırmaya gelen öğrencilere `Kan Bağışı Yapmanın Hayat Kurtaracağını` hatırlatarak kan bağışı topluyor.

Kayıt yaptırmaya gelen öğrencilerin de duyarsız kalmadığı bu uygulama mobil kan toplama aracındaki görevlileri memnun ediyor. Ülkemizde acil kan ihtiyacından dolayı her gün onlarca vatandaşın hayatını kaybettiği düşünüldüğünde kan bağışının önemi bir kez daha ortaya çıkıyor.

Uzman doktorlar, en az 6 ayda bir 1 ünite kan vermenin bir can kurtarabilmesinin yanı sıra sağlığa da çok faydalı olduğunu ifade ediyorlar. İslam âlimleri ise Peygamber Efendimizin yılda 2 kez hacamat (pis kanın dışarıya atılması) yaptırdığını, kan vermenin de aynı hükümde olup hem peygamber efendimizin sünnetini yerine getirmek hem de bir kişinin sağlığına kavuşmasına yardımcı olmak anlamına geleceğini savunuyorlar. (Mustafa Çiçek - İLKHA)