BİTLİS - Bitlis`te İslami düğünlere rağbet, her geçen gün artarken bu düğünlere olan katılım da diğer düğünlerden çok daha fazla oluyor.
 
İslami düğünlerde ilahi sanatçılarının okuduğu ilahi, ezgi ve marşlar eşliğinde tempo tutan vatandaşlar hep bir ağızdan salavatlar çekiyor. Evlilik hayatlarına hayırlı bir başlangıç yapmak isteyen çiftler, İslami düğünleri tercih ediyor. Düğünlerde Allah ve Resulünün isimlerinin sık sık zikredildiğini gören halk da, bu tür düğünlere büyük ilgi gösteriyor.
 
İslami düğünlerle ilgili kısa bir değerlendirmede bulunan Molla Emrullah Uysal, müminlerin hayatlarının her aşamasında İslam`a ve Kur`ana uygun hareket etmelerinin gerektiğinin altını çizerek "Müslümanlar İslam`ın tasnif etmediği her türlü cahili adetlerden uzak durmalılar.
 
Kadın ve erkeğin iç içe oynadığı şeytan ve dostlarını sevindiren Allahın hoşuna gitmeyen cahili düğünlerde bu adetlerden biridir. Bu tür düğünleri yapan Müslüman kardeşlerimize tavsiyemiz biran önce bu cahili adetlerde vazgeçmeleri ve yapacakları düğünleri islamın adabına göre yapmalarıdır."dedi.
 
Bitlis`te son zamanlarda yoğunlaşan İslami düğünleri takdirle karşıladığını ifade eden Uysal, "Temennimiz bu tür düğünlerin çoğalmasıdır. Düğünlerini İslam`ın prensiplerine uygun yapan kardeşlerimizi de tebrik ediyorum. Bu düğünlerin İslama uygun olmadığını ifade edenlerin sözlerine itibar edilmemesi gerektiğini söyledi.
(Şükrü Tontaş -İLKHA)