VAN - Van`da yayınlanan gazetelerden bazı haber başlıkları şu şekilde:

 

VAN OLAY GAZETESİ: YYÜ Dünya Üniversitesi Olma Yolunda
Depremin ardından hızla toparlanan Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) yabancı öğrenci başvurularında 21 ülkeden yoğun ilgi gördü.
Köy-Der`in Köy Ziyaretleri Devam Ediyor
Van Köyleri Dayanışma Derneği (Köy-Der)düzenlediği programlar kapsamında Van`ın köylerine yaptığı ziyaretlere devam ediyor. Köy-Der bu hafta Ağartı köyündeydi.

Kanalizasyon Sokağa Akıyor
Şabaniye Mahallesi`nde patlayan kanalizasyonun yaklaşık bir buçuk aydır sokağa aktığını ifade eden mahalle sakinleri, sokakta oynayan çocuklarının sık sık rahatsızlanarak ateşlerinin yükseldiğini söyleyerek olaya ilgisiz kalan belediyeye tepki gösterdiler.

DAKA 6. Olağan Toplantısı Yapıldı
Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı`nın (DAKA) her ay düzenli olarak yaptığı Olağan Yönetim Kurulu toplantılarından ağustos ayı toplantısı, Muş Valisi Ali Çınar başkanlığında DAKA binasında yapıldı.

 

BÖLGE GAZETESİ: Saray`da yük treni ve askeri araca saldırı
Van`ın Saray ilçesinde PKK üyeleri tarafından önce bir yük trenini, ardından da bölgeye gelen güvenlik güçlerini hedef alan saldırılar düzenlendi.
Van`da saman fiyatları tavan yaptı
Van`da geçen yıl yaşanan yıkıcı depremlerin ardından bu yıl da etkili olan kurakla birlikte hayvanların elde kalması saman fiyatlarını adeta uçurdu.

 

VAN SESİ: Mersin`in Gündemi Van!
Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şerafettin Aşut, Mersin firmalarının 19. Van Asya İpekyolu Sanayi ve Ticaret Fuarına katılması gerektiğini söyledi.

Van Belediyesini Geri Alacağız!
Belediyecilik demek sadece asfalt dökmek, kaldırım yapmak değildir.

 

ŞEHRİVAN: 6 ayda 16 bin ünite kan toplandı
Kızılay Güneydoğu Bölge Kan Merkezi Müdürü İbrahim Çelik, deprem sonrası yaptıkları çalışmalar ile 6 ayda 16 bin ünite kan topladıklarını belirtti.
\"İsyanımızı büyütmek zorundayız\"
BDP Van Milletvekili Aysel Tuğluk 1 Eylül`de düzenlenecek miting öncesi konuştu.

 

GAZETE VAN: Van`da Yabancı Plakalı Araç Alarmı
Van`da askeri bölgelerin fotoğrafını çeken bir araç güvenlik güçlerini alarm geçirdi.

Van Valiliği`nden Saray Saldırısı Sonrası Açıklama
Van Valiliği, bugün Saray ilçesinde, önce yük trenine ve daha sonra olay yerine giden güvenlik güçlerini yönelik saldırısı ile ilgili bir açıklama yaptı.

 

VAN HAVADİS: Köylerin Konut sıkıntısı Çözüm Aşamasında
Van İl Afet ve Acil Durum Müdürü Cafer Giyik ve AK Partililer Bakrakçı köyüne ziyarette bulundu.

 

VAN POSTASI: Depremzedeler 10 Eylül`de evlerine taşınacak
Vali Münir Karaloğlu, kentte geçen yıl meydana gelen ilk depremin ardından Van ve Erciş`te yapımına başlanan 3 bin 200 konutun 3 Eylül`de kuralarının çekileceğini ve hak sahiplerinin 10 Eylül itibarıyla yeni evlerinde oturabileceğini söyledi. (Fırat Arslan - İLKHA)