BATMAN - Batman yerel gazetelerinde 01 Eylül 2012 Cumartesi günü yer alan bazı haber özetleri şöyle;

Batman Basın.Com; `Kozluk-Batman Karayolunda Trafik Kazası`
Batman-Kozluk Karayolunda mucurlu yolda otomobilin kayması ve sürücünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi sonucu meydana gelen kazada araç içerisinde bulunan sürücü ve yanındaki bir kişi yaralandı.

`DİKA Toplantısı Batman`da Yapıldı`
Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA), 2012 yılı Ağustos Ayı Yönetim Kurulu Toplantısında gündem maddeleri ele alındı.

Batman Umut Gazetesi; `Kırtasiye Malzemesi İçin Çalışıyorlar`
Batman`da baskülcülük yaparak ve mendil satarak aile bütçelerine katkı sağlayan çocuklar, kazandıkları para ile okul masraflarını karşılamak istediklerini belirtiyor.

`Vatandaşlar Minibüslerin Geç Gelmesinden Şikâyetçi`
Batmanlılar bazı şehir içi hat minibüslerinin duraklara geç gelmesinden dolayı mağdur olduklarını ve yetkililerin soruna el atmalarını istediler.

Batman Gazetesi; `Hayâ Konusu Ele Alındı
Batman`da Cuma da camiler dolup taşarken, hutbede \"İslam`da Tesettür ve Hayâ\" konusu ele alındı.

`Eğitim-Bir-Sen`den Çağrı`
Gercüş Eğitim Bir Sen İlçe Başkanı Şehmuz Önlü, okulların açılmasına az bir süre kalmasına rağmen belirsizliklerin devam ettiğini belirterek, İlçe ve İl Milli Eğitim Müdürlüklerine çağrıda bulundu.

Batman Pusula Gazetesi; `3 Ayrı Trafik Kazasında 7 Kişi Yaralandı 
Batman`da meydana gelen 3 ayrı trafik kazasında 7 kişi yaralandı. Yaralılar ambulanslarla çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındılar.

`70 Yıllık Telefon`
Batman Devlet Demiryolları`nda 70 yıllık telefon ilk günkü gibi özellliğini kaybetmeden çalışıyor.

Batman Medya Gazetesi; `İçme Suyuna Lağım Karıştı`
Batman`a bağlı 3 kilometre mesafedeki Binatlı Köyünde patlayan borulardan akan lağım suları, köyü bastı. Lağım sularının içmesuyu şebekesine karışmasıyla su sıkıntısı başladı.

`Seçmeli Derslerde Baskı İddiası`
Batman`da veliler bazı Anadolu Liselerinde, okul idarecileri tarafından seçmeli ders olan Kur`an-ı Kerim dersini özgürce seçemediklerini iddia etti.

Batman Postası; `Uluçam`dan Madde Bağımlılığı Mücadelesine Destek`
Madde Bağımlılığı İle Mücadele Alt Komisyonu üyeleri Halk Sağlığı - Ruh Sağlığı Şube Müdürü Yahya Yetiz, Psikolog Ömer Işık ve Necmettin Yokuş , Hemşire Ebru Karataş Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdusselam Uluçam`ı makamında ziyeret etti.

`Kırtasiye Malzemesi İçin Çalışıyorlar`
Batman`da baskülcülük yaparak ve mendil satarak aile bütçelerine katkı sağlayan çocuklar, kazandıkları para ile okul masraflarını karşılamak istediklerini belirtiyor.


Batman Mezopotamya Gazetesi; `Esnaftan Müstehcen Afişlere Tepki Geldi`
Batman`ın birçok yerinin müstehcen afişlerle donatılmasına tepki gösteren Batmanlılar, halkın örf ve adetlerine bağlı oldukları bilindiği halde bu tür ahlakdışı afiş ve fotoğrafların asılmasını kınayarak, derhal kaldırılmasını istedi.

`İslam`da Tesettür ve Haya`
Batman`da bu hafta da Cuma namazında camiler cemaatin yoğun katılımıyla dolup taştı. Hutbelerde ise, \"İslam`da Tesettür ve Hayâ\" konusu ele alındı.

Batman Barış Gazetesi; `Eğitim-Bir-Sen`den Milli Eğitim Müdürlüklerine Çağrı`
Gercüş Eğitim-Bir-Sen İlçe Başkanı Şehmuz Önlü, okulların açılmasına az bir süre kalmasına rağmen belirsizliklerin devam ettiğini belirterek, İlçe ve İl Milli Eğitim Müdürlüklerine çağrıda bulundu.

`Vatandaşlar Minibüslerin Geç Gelmesinden Şikâyetçi`
Batmanlılar bazı şehir içi hat minibüslerinin duraklara geç gelmesinden dolayı mağdur olduklarını ve yetkililerin soruna el atmalarını istediler.

Batman Duruş Gazetesi; `Üzerinden Kamyonet Geçti`
Batman`da sokakta oyun oynarken kamyonetin altında kalan 2 yaşlarındaki çocuk ağır şekilde yaralandı.

Batman Doğuş Gazetesi; `Çocuğa Kene Yapıştı`
Batman`da evinin bahçesinde oyun oynayan 2 yaşındaki çocuğa kene yapıştı.

Batman Çağdaş Gazetesi; `Uçuşlarda Yoğunluk Bitti`
Diyarbakır Havalimanındaki tadilat tamamlandı. Diyarbakır Havalimanının üç ay süreyle onarıma alınmasıyla Batman Havalimanına günde 10-14 arasında yapılan uçuşların da büyük bölümü yeniden komşu il`e kaydırıldı. Üç ay süreyle Batman`dan 400 bine yakın yolcu uçuşu gerçekleşti. (Veysi Rüzgar-İLKHA)