VAN - Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi Psikiyatri Servisi`nde nöbet tutmakta olan asistan doktorun, bir hasta yakını tarafından darp edilmesi kınandı.
Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Yavuz Selvi`nin Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi Başhekimlik binası önünde okuduğu basın açıklamasında, \"Maalesef her gün, ülkemizin pek çok sağlık kurumundan doktor, hemşire ve tüm sağlık personeline yönelik şiddet haberleri gelmektedir. Bu şiddet olayları artık kanayan bir yara halini almış ve giderek sıradan olaylar haline gelmiştir. Bu şiddet olaylarına Cumartesi günü hastanemizde yaşanan üzücü bir saldırı olayı eklenmiştir. Psikiyatri Servisi`nde nöbet tutmakta olan asistan doktor arkadaşımız bir hasta yakını tarafından darp edilmiştir\" denildi.
Yumruk darbeleriyle burnu kırılan ve kafa travması nedeniyle beyin cerrahisi kliniğine yatırılan asistanın sağlık durumunun iyiye doğru gittiğini belirten Doç. Dr. Yavuz Selvi, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi`nde yaşanan bu olayın kendilerini derinden sarstığını belirtti.
Bu ne ilk ne de münferit bir hadise olduğunu ifade eden Selvi, \"Bizler hemen hemen her gün pek çok defa sözlü veya fiziki saldırılara maruz kalmaktayız. Ancak aldığımız eğitim, halkımıza ve mesleğimize duyduğumuz saygı ve sorumluluk nedeniyle sessiz kalmakta ve tepki göstermemekteyiz. Ancak bu son saldırı artık bardağı taşıran son damla olmuştur. Görevi hafta sonu nöbet tutmak olan bir sağlık personeline şiddet uygulanması tahammül sınırlarımızı aşmıştır\" dedi.
Van ve çevresinde yaşayan insanların çalışan sağlık personellerine sahip çıkması gerektiğini aksi takdirde giderek dozu artan ve her gün yaşanan bu şiddet olayları zaten bölgenin bilinen olumsuz şartlarında çalışan sağlık personellerinin moral motivasyonunu bozmaktan başka işe yaramayacağını belirten Selvi, sözlerini şöyle sürdürdü: \"Maalesef, sağlık çalışanlarına uygulanan şiddet olaylarının önemsenmemesi, faillere verilen ceza ve uygulanan yaptırımların yetersiz olması olayların artmasına sebep olmaktadır. Yapılması gereken; caydırıcı nitelikte cezaların verilmesi, ilgili adli makamların şiddet mağduru sağlık çalışanını koruyacak şekilde bir davranış biçimi geliştirmesi ve şiddet konusunda toplumun bilinç düzeyini artıran bilgilendirmelerin yapılmasıdır\" diyerek bu tür olaylarda uygulanan müeyyidelerin caydırıcı olmadığını dile getirdi.
Okunan basın açıklamasından sonra grup sessizce dağıldı. (Ramazan Zeren/Fırat Arslan - İLKHA)