Galeri İçin Tıklayınız

İbrahim Toprak / İstanbul

Peygamber Sevdalıları Platformu her yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye’nin birçok yerinde Peygamber sevdasını meydanlarda haykırdı. Açık alanlarda, miting meydanlarında yüz binlerce insan Peygambere salâvat getirdi. Peygamber Sevdalıları Platformu onlarca yerde açık alanda etkinlik yapmasına ve herhangi bir sorun yaşamamasına rağmen her nedense İstanbul’da birileri Peygamber Sevdalılarının meydanlara çıkmasını istemiyor.

Geçtiğimiz yıllarda Karagümrük Stadı’nda etkinlik düzenlemek isteyen Peygamber Sevdalılarına türlü engeller çıkarılarak statta etkinlik yapması engellenmişti. Bu yıl da yine bürokratik engellere takılan Peygamber Sevdalıları İstanbul Kutlu Doğum Etkinliğini, engellemeler nedeniyle Bağcılar Spor Salonunda yapmak zorunda kalmıştı.

Geçtiğimiz hafta da Peygamber Sevdalıları platformu üyesi Semere-Der Sultanbeyli’de özel şahsa ait bir alanda Kutlu Doğum Etkinliği yapmak istedi. Günler öncesinden ilan, afiş, reklam çalışmalarını başlatan Semere-Der bütün resmi işlemlerini yapmasına rağmen, gizli bir engel neticesinde programını gerçekleştiremedi.

GİZLİ BİR EL ENGEL OLDU

Yaşanan gizemli engelleme girişimini gazetemize anlatan Semere-Der Başkanı Cengiz Kurtaran, “Açıkçası nasıl olduğunu biz de tam olarak anlamadık. Bütün resmi işlemlerimizi yapmıştık. Dernekler masasından, emniyetten gerekli izinleri almıştık. Yer konusunda da özel bir şahsa ait alan konusunda anlaşmıştık. Hatta alan sahibi bize, ‘Bu alanı Peygamber sevdası için vermeyeceğim de ne için vereceğim’ demiş ve düzenleyeceğimiz programdan dolayı mutluluğunu ifade etmişti. Ancak her ne hikmetse etkinliğe iki gün kala yer sahibi bizi arayarak, alanı veremeyeceğini söyledi. Görüştüğümüz şahıs cin görmüş gibiydi. Korktuğu ve korkutulduğu her halinden anlaşılıyordu. Netice itibariyle birileri alan sahibini etkinliğin yapılmaması konusunda uyarmıştı. Biz de alanı alamayınca etkinliğimizi yapamadık” dedi.

BÜYÜK PROVAKASYON OLACAKMIŞ

Belediyeden de benzer bir tavırla karşılaştıklarını belirten Kurtaran, “Yapacağımız etkinlik için belediyeden bazı yardımlar istemiştik, ses düzeni, platform ve sandalye gibi. Onlar da büyük bir memnuniyetle kabul etmişlerdi. Ancak bizim işlemlerimiz devam ederken, belediyeden de olumsuz yanıt aldık. Sanki gizli güçler belediyeyi uyarmıştı. Belediyedekiler bize bahane olarak, ‘Seçim arefesindeyiz. Biz istihbarat almışız. Sultanbeyli’de büyük bir provakatif olay olacak. Bundan dolayı sizin orada program yapmanıza izin veremeyiz’ denildi. Aynı şeyleri arsa sahibi de söylemişti. Anladık ki birileri bu programın olmasını istemiyor. Bize bu bahaneyi sunanlara şimdi şunu sormak lazım? Biz programı yapmadık. Aradan günler geçti, herhangi bir provakatif olay da olmadı. Buna ne diyeceksiniz?” diyerek engelleme girişimine tepki gösterdi.

BASIN AÇIKLAMASI YAPILDI

Kutlu doğum etkinliğinin iptal edilmesinden sonra bir basın açıklaması yapan Semere-Der, yaşanan engelleme girişimini kınadıklarını belirttiler. Basın açıklamasında konuşan Gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Mehmed Göktaş, “Biz bugün buraya Allah demek, Peygamberimize salavat getirmek için toplanmaya karar vermiştik. İçimizde bastırılan Muhammed aşkını dışarıya taşırmak için buraya toplanmıştık ama engellediler. Belki etkinliğimizi biraz erteleyebilirler ama nasıl ki büyük dalgaların sahillere gelişini hiçbir şey durduramıyorsa Peygamber Sevdasını da kimse durduramayacaktır” dedi.