BİNGÖL- Bingöl Üniversitesi tarafından \"Kimlik, Kültür ve Değişim Sürecinde Osmanlı`dan Günümüze Kürtler\" konulu uluslararası bir sempozyum düzenlenecek.

 

06-08 Eylül 2012 tarihleri arasında Bingöl Üniversitesi`nde düzenlenecek olan \"Kimlik, Kültür ve Değişim Sürecinde Osmanlı`dan Günümüze Kürtler Uluslararası Sempozyumu\"na gönderilecek bildiri tam metinlerinin son teslim tarihinin 27 Ağustos 2012 Pazartesi gününe kadar uzatıldığı bildirildi.

 

Sempozyumun konularının; Tarihsel Süreçte Kürtler, Etnik Bir Unsur Olarak Kürtler, Kürtlerde Yerleşim, Nüfus ve Göç, Kürtlerde Sosyal ve Kültürel Hayat, Kürtlerde Dini İnanç, Kürtlerde Akrabalık İlişkileri, Kürtlerde Ekonomik Faaliyetler, Kürt Önde Gelenleri, Kürtlerde Dil, Edebiyat ve Sanat, Kürtlerde Eğitim ve Bilim, Kürtler ve Medya, Kürtlerde Siyaset ve Yönetim Anlayışı, Kürt Meselesi ve Çözüm Önerileri, Kürtlerle İlgili Diğer Konular, olarak ifade edilirken sempozyumun dillerinin ise, \"Türkçe, Kürtçe, Zazaca, Arapça, Farsça, İngilizce, Fransızca, Almanca olduğu belirtildi. (Nihat Kanat-İLKHA)