AĞRI- İl Müftülüğü ve bağlı İlçe Müftülüklerinin katılımı ile Yaz Kur`an Kurslarında kurs öğrencileri arasında düzenlenen ve Diyanet İşleri Başkanlığının öğrenciler için hazırlamış olduğu `Dinimizi Öğreniyoruz` kitap kaynaklı hazırlanan bilgi yarışmasında öğrenciler kıyasıya yarıştılar.

 

Ağrı İmam-Hatip Lisesinde düzenlenen yarışmada yaz ayı boyunca kursa devam eden öğrencilere itikat, ibadet, siyer, ahlak ve Kur`an-ı Kerim derslerinden çeşitli sorular soruldu.

 

Yarışma, İl genelinde kurslara devam eden 162 kursta toplam 19670 öğrenci arasından eleme usulü ile gerçekleştirilmiş olup elemeler neticesinde ilk 10` a giren öğrencilere Ağrı Merkez Camiinde düzenlenen törenle çeşitli ödüller verildi. Programda bir konuşma yapan İl Müftüsü İzani Turan, başarılarından dolayı öğrencilere, görevlilere, ailelere ve emeği geçen herkese teşekkür ederek öğrencileri kutlayarak başarılarının her alanda devam etmesi hususunda nasihatlerde bulundu.

 

`Marifet iltifata tabidir` ilkesinden yola çıkarak yaptıkları bilgi yarışmasıyla öğrencileri ödüllendirmek istediklerini belirten Turan, "Bu sosyal faaliyetler çocuklarımızın, gençlerimizin ve velilerimizin Kur`an kurslarına olan sevgilerini arttırırken, aynı zamanda bu kutsal mekanları sahiplenmelerine vesile olmaktadır." dedi.

 

Yarışma sonucunda ilk ona giren öğrencilere, birer yarım altın, birer bisiklet, bir miktar para, erkek öğrencilere gömlek ve bayan öğrencilere de eşarp hediye edildi.
 
 
 
 
 
Ramazan Zeren-İLKHA