İZMİR - 1592 yılında Yakup bey tarafından inşaa ettirilen Hisar camii ayrıca İzmir en büyük camisidir. Yaptırıldığı günden beri kalabalık cemaatleriyle bilinen tarihi camii ne yazıkki son dönemlerde bu özelliğini kaybetmişti. Sabah namazlarında cemaati yok denecek kadar az olan bu caminin durumu içler acısı. Konak ilçe Müftülüğü caminin eski günlerindeki değerine kavuşması ve o kalabalık cemaat topluluklarının tekrar oluşması için düğmeye bastı.

İzmirlilerin sabah namazlarını camide kılmaları için proje kapsamında bazı programlar hazırlandı. Hisar Camii`ne Konak Müftüsü Zeki Aksoy tarafından görevlendirilen ve Arefe günü hizmete başlayan İmam Hatip Süleyman hoca, Cuma hutbesinden sonra, başlatmış oldukları bu hayırlı işi cemaate duyurdu.

Hisar camiini o eski görkemli, kalabalık sabah namazlarına kavuşturmayı murat ediyoruz diyen yeni imam minberden şöyle konuştu: "Değerli Konak Müftümüz Zeki Aksoy hocamızın emriyle, ikinci bir emre kadar Hisar Camii`nde imam-hatip olarak görevlendirildim. İnşaallah uygun görülen vakit süresince beraber olacağız. İzmir`imizin gözbebeği Hisar camimizi o eski görkemli, o eski cemaatle dolup taştığı günlere kavuşturmayı murat ediyoruz. Cuma sabahları, özellikle Cuma sabahları bütün cemaatimizi, özellikle esnafımızı sabah namazına davet ediyoruz. Dün öğlen duyuruyu yaptık bugün otuz beş kişiyle sabah namazı kıldık, bir önceki gün iki kişiyle kılmıştık. Sabah namazını hep beraber, tıpkı çocukluğumuzda olduğu gibi, bazılarımızın gençliğinde olduğu gibi. Takdirlerle, tebriklerle, tesbihlerle, zikirlerle kılacağız, bunun neticesinde hep beraber musamahalar edeceğiz, dualar edeceğiz ve buradan kardeşlerimizi uğurlayacağız. Sabah namazlarına, özellikle Cuma günü sizleri sabah namazına davet ediyoruz. Küçük ikramlarımızda olacak, yine istişarelerimiz devam ediyor. Kur`an ziyafetleri, dualar vs.ler, daha güzel değişik etkinliklerle Hisar Camii`ni daha da canlandırmayı hedefliyoruz. Hisar Camiini daha bir merkez, daha bir gözbebeği yapmayı düşünüyoruz. Rabbim bu anlamda dizlerimize derman versin, sizlere de ilgi düşüyor. Bizleri yalnız bırakmayın, şimdiden teşekkür ediyoruz. (Yunus Şani - İLKHA)