MERSİN-Tarsus Müftülüğü tarafından geçtiğimiz haziran ayı içerisinde `Yaz Kuran Kurslarına` 8 bin öğrenci, Kuran-ı Kerimi yüzünden okuma becerisini geliştirmek, belli başlı sureleri ezberlemek, Kuran-ı Kerim Meali hakkında bilgilenmek ve dini bilgilerini geliştirmek için katıldılar.

 

Tarsus Müftüsü Abdulkerim Akbaba, açılan kuran kurslarına katılan öğrencilerin Yaz Kursu Bitirme Belgelerini aldıklarını belirterek, din eğitiminde öğrenilen bilgilerin hayata yansımasının çok önemli olduğunu vurguladı.

 

Müftü Akbaba, \"Yaz Kursları, cami-çocuk buluşmasını sağlıyor, bazı dini görevlerinin manevi bir atmosfer içerisinde uygulanmasına zemin hazırlıyor.
Çocuklarımız ailelerinde ve okullarında öğrendikleri dini bilgileri pekiştirme imkanı buluyorlar. Yaşayarak öğreniyorlar.Çocuklarımızın dine, din eğitimine, camilere ve Kuran-ı Kerime bakışını olumlu yönde etkileyen mekanlardır Yaz Kursları. Cemaatle namaz kılıyor ve kılındığını görüyorlar, camileri daha yakından tanıyorlar. Çocuklar birbiriyle kaynaşıyor ve yeni dostluklar kuruyorlar. Buradaki gözlemleri onların karakter gelişiminde etkin rol oynuyor.\" dedi.

 

Türkiye genelinde Yaz Kur`an Kurslarına yoğun bir katılımın olduğunu belirten Müftü Akbaba şunları söyledi: \"Türkiye genelinde Yaz Kuran Kursları Eğitim ve Öğretim Dönemi 18.06.2012 tarihinde başlamıştı. Öğrenciler Kuran-ı Kerimi yüzünden okuma becerisini geliştirmek, belli başlı sureleri ezberlemek, Kuran-ı Kerim Meali hakkında bilgilenmek, ve dini bilgilerini geliştirmek için Camilere ve Kuran Kurslarına akın etmişlerdi.
Tarsus`ta da 8 bin` den fazla öğrenci iki ay boyunca din eğitimi hizmetinden faydalandı.

17.08.2012 tarihi itibarı ile Yaz Kuran Kursları sona erdi.Tarsus`ta tüm Kuran Kurslarımızda ve Camilerimizdeki öğrenciler büyük bir mutlulukla Yaz Kursu Bitirme Belgelerini alırken, başarı gösteren öğrenciler de öğreticileri tarafından Kuran-ı Kerim başta olmak üzere değişik hediyelerle ödüllendirildi.\" (A. Hakim Kurt-İLKHA)