DİYARBAKIR - Diyarbakır`ın Ergani ilçesi, Adnan Menderes Mahallesinde ikamet eden vatandaşlar, uzun süredir devam eden su kesintilerinin kendilerini mağdur ettiğini belirttiler. Su kesintilerine çözüm olarak mahalleye getirilen tankerlerden de yeterince su alamadıklarını söyleyen mahalle sakinleri, suya kesin bir çözüm bulunmasını ve mahallede devam eden alt yapı çalışmalarının bir an önce bitirilmesini istedi.

 

40 Gündür Suyumuz Yok, Tankerlerle Su Getiriyorlar

Mahallelerinde uzun süredir su bulunmadığını ve mahalleye su getirmek için yapılan kazıların tamamlanmadan, iş makinelerinin başka yerlere kaydırıldığını ifade eden mahalle sakinlerinden Ayhan Korkmaz (40) \"Su almak için telefon açmak zorunda kalıyoruz. Suyu tankerle getiriyorlar. İki sefer su yüzünden kavga çıktı. Zaten su yeterli gelmiyor. 40 gündür biz bu rezilliğin içerisindeyiz\" şeklinde konuştu.

 

Kendilerine su verilmediğini belirten bir başka mahalle sakini; \"Suyumuz yok. Su aboneliği çıkarmak isteyince de bize `deprem sigortası çıkarın` diyorlar. Deprem sigortası da nereden çıktı? Ramazan ayı boyunca bir damla su yüzü görmedik. Bu hak mıdır, hukuk mudur? Seçim zamanı kapı kapı dolaşıp `ne sorununuz varsa çözeceğiz` diyorlardı. Eee gelin çözün bakayım halimiz ortadadır. Mahalleliler olarak herkes aynı durumdayız. Ramazan ayının başından beridir su yüzü görmedik. Sokaklarımızda ne bir araba geçebilir, ne bir şey. Gelip yolumuzu yapsınlar, suyumuzu çeksinler bu böyle olmaz\" diyerek tepkisini dile getirdi.

 

Su sorununa kesin çözüm yerine tankerlerle geçici çözümler bulunduğuna dikkati çeken mahalle sakini; \"Tankerle su getiriyorlar. Biz su konusunda belediyeye başvurduğumuz halde yine de bize su vermiyorlar. Tabi başkalarına yani belediyede çalışanlara su veriyorlar. Bize su vermişlerse gelip söylesinler. 3-4 sefer başvurduktan sonra ancak tanker gönderiyorlar, tabi tankerde kimi zaman 3-4 evin su ihtiyacını bile karşılayamıyor\" dedi.

 

Mahalle Muhtarı: Sularımız 3 Günde Bir Akıyor

Adnan menderes mahallesi muhtarı Hacı Kınık; \"Sularımız üç günde bir aktığı için çok sıkıntı çekiyoruz. Yıllardır bu sıkıntımız devam ediyor. Barajdan su getireceklerini söylüyorlar eğer böyle bir çalışma olursa elbette memnun olur ve kurtuluruz bu sorunlardan. Kazılar yaklaşık 40 gündür devam ediyor, bir sokak bitmeden diğer sokağa geçildiği için sokaklar olduğu gibi kazılı halde kalıyor., tankerlerle 2-3 günde bir su getiriyorlar. Durum bu olunca da sıkıntımız oldukça artıyor\" dedi. (Zeki Kaya, Veysi Buran - İLKHA)