VAN - Van`da yayımlanan gazete ve internet sitelerinden bazı haber başlıkları şu şekilde;

VAN OLAY GAZETESİ: YYÜ Cazibe Merkezi Oluyor
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. düzenlediği bir basın açıklamasıyla 2012-2013 Eğitim Öğretim Döneminde Yüzüncü Yıl Üniversitesi`ne (YYÜ) yerleşen öğrenci sayısını açıkladı. Rektör: ÖSYM ye 5 bin 7 yüz 80 kontenjan bildirdiklerini ve bunların 5 bin 2 yüz 18`ine öğrenci yerleştirdiklerini belirtti.

 

Köyde Buğday ve Arpanın Hasat Vakti
Van`da havaların serin olmasına bağlı olarak buğday ve arpanın hasat vakti geç geldi. Önceki yıllarda daha erken olgunlaşan buğday ve arpa tarlaları bu yıl yağışların az olması ve havaların serin olmasına bağlı olarak daha geç olgunlaştı.

 

Van Sağlıkta Güçleniyor
Van İpekyolu Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Hacı Yusuf Güneş, hastaneye yeni atanan ve göreve başlayan doktorlarla birlikte kadrolarını güçlendirdiklerini belirtti.

 

Van Sesi Gazetesi: Turist Sayısı Düştü
Van`da yaşanan deprem felaketi ve bölgedeki çatışma ortamı nedeniyle gelen turist sayısında azalma yaşandığı belirtildi.

 

22 Doktor Atandı
İpekyolu Devlet Hastanesi`ne 22 yeni doktor atandı.

 

VAN POSTASI: Sabancı Üniversitesi Van`daki Çocuklarla Buluşuyor
Sabancı üniversitesi, 2012`nin son \"kendini Keşfet\" projesinde Van`daki çocuklarla buluşuyor. Van`da Tahirpaşa Konteyner Kenti`nde yaşayan çocuklarla çalışılacak.

 

\"Çocukların İlk Öğretmeni Anneler\" Projesi
Edremit Kadın Eğitim Merkezi`nde \"Çocukların İlk Öğretmeni Anneler\" projesi kapsamında eğitim gören kadınlar Vali Vekili Zafer Coşkun`u ziyaret etti.

 

İKİNİSAN: YYÜ`deki Kontenjanların Yüzde 90`ı Doldu
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 depremlerinde büyük bir hasar görmesine rağmen Türkiye`nin en çok tercih edilen üniversitelerinden biri olduğunu söyledi.

 

Çaldıran`daki Köy Yolları Asfaltlanıyor
Van`ın Çaldıran ilçesinde, asfaltlanacak 47 köy yolunda sürdürülen stabilize çalışmalarının sonlarına gelindiği bildirildi.

 

ŞARK YILDIZI: Öğretmenler Tayin Hakkı İstiyor
23 Ekim ve sonunda yaşanan depremler nedeniyle pek çok kamu görevlisi tayin isteyerek Van`dan ayrıldı, ancak öğretmenler gidemiyor.

 

AK Parti Gürpınar İlçe Başkanı Tanış Serbest Bırakıldı
Bir süre önce PKK`lılar tarafından kaçırılan Van`ın AK Parti Gürpınar İlçe Başkanı Hayrullah Tanış`ın serbest bırakıldığı bildirildi.

 

DOĞU ANADOLU: Engelliler Van`da Buluştu
Doğu ve Güney Doğu Anadolu Bölgesi`nde aralarında Van`ın da bulunduğu 4 ilden bedensel ve görme engelli 150 kişi, Van Gevaş Gençlik-Doğa Kampı`nda buluştu.

 

Yardım Malzemeleri Çürümeye Terk Edildi
Van`da geçtiğimiz yıl meydana gelen 7.2 ve 5.6 şiddetlerindeki depremlerden dolayı afetzedeler için Yüzüncü Yıl Üniversitesi`ne gönderilen ve Prof. Dr. Cengiz Andiç Kültür Merkezi bodrumlarına bırakılan yardım malzemeleri dağıtılmadan çürümeye terk edildi.

 

ŞEHRİVAN: PKK`nın Kaçırdığı Başkanı Kurbanla Karşıladılar
PKK`lılar tarafından 2 Temmuz`da kaçırılan AK Parti Gürpınar İlçe Başkanı Hayrullah Tanış, serbest bırakılmasının ardından Van`ın Gürpınar İlçesi Ongün köyündeki evine geldi. (Fırat Arslan -İLKHA)