Simülasyon, gerçeği ortaya çıkardı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi`nin Haliç`te yapılan metro köprüsüyle ilgili kamuoyuna tanıttığı maketin gerçekle bağdaşmadığı, köprünün yükselmesiyle ortaya çıktı.

Taraf, köprü tamamlandığında Haliç`te oluşacak görüntüyü, ödüllü iki mimara yaptırdığı simülasyonlarla gözler önüne serdi.

Tanınmış mimarlar Cem Kozar ve Mücella Yapıcı`nın yaptığı simülasyonlarda Süleymaniye Camii ve çevredeki tarihî yapıların siluetinin etkileneceği net bir şekilde görülüyor.

 

 

 

Simülasyonlardaki köprü, makette olduğu gibi tepeden değil, karşıdan bir perspektifle Süleymaniye`ye bakıyor. İBB tarafından UNESCO`ya gösterilen makette ise Süleymaniye Camii`nin yeri değiştirilerek köprünün, silueti etkilemediği iddia ediliyor.

 

 

 

 

Hileli maket, sevimli gösteriyor

Türkiye Mimarlar Odası Başkanı Eyüp Muhcu , Taraf `a yaptığı değerlendirmede İBB`nin hileli görseller hazırlayıp projeyi sevimli hâle getirmeye çalıştığını belirterek şunları kaydetti: ``Kadir Topbaş , bu köprünün Tarihî Yarımada`nın siluetine çok yönlü olumsuz etki yapacağını iyi biliyor. Maket üzerinde yanıltmalarla projenin kusurları örtülmeye çalışılıyor. Proje bitince köprünün asla savunulamayacağı ortaya çıkacak``

İŞTE BELEDİYENİN SİMÜLASYONLARI