Hande Fırat`ın sorularını yanıtlayan Yalçın Akdoğan, YSK kararı sonrası bölgedeki yaşanan olaylara dikkat çekti ama karar ve çıkan olaylar arasında doğrudan organik bir bağın olmadığını savundu.

PKK`nın içerisinde farklı yapılanmalara dikkat çeken Akdoğan, "Öcalan`ın bile dert yandığı karanlık ilişkiler ortaya çıkabiliyor. Flu alanlar çıkıyor. Ama Ergenekon da PKK da farklı örgütler. Birileri siyaset mühendisliği yapıyor, senaryolar devreye sokuyor. PKK da Öcalan da bu durumdan dert yanıyor" dedi.

Hedef sandalye sayısı

Akdoğan, "Çıkan olayların hedefinde Ak Parti`nin Anayasayı değiştiremeyecek bir sandalye sayısıyla seçimden çıkmasını sağlamak var" dedi.

Başbakan`ın "Kürt sorunu bitmiştir" sözlerini de yorumlayan Akdoğan, "Asıl sorun Kürt halkının ekonomik sosyal sorunları. Eğer terörün yedeğinde bu sorunu konuşursanız, örgütün hedeflerini Kürt meselesi olarak ortaya koyarsanız bu Kürt meselesi olmaz" dedi

Akdoğan Başbakan`ın Güneydoğu mitinglerinde vereceği mesajların da önemli olacağını söyledi.

Askere fatura doğru değil

Terörle mücadele konusunda uluslararası desteğe dikkat çeken Akdoğan, 12 teröristin öldüğü saldırıda pusu olmadığını söyledi.

"PKK üyelerinin cesetlerinin bulunamamasını askere fatura etmek doğru değil" diyen Akdoğan, BDPyi de eleştirerek "BDP`nin seçimden çekiliriz" sözlerine "palavra" yorumunu yaptı.

MHP`de Gülen kayması var

Akdoğan, kaset skandalı ile gündemdeki MHP`ye de sert çıktı. Bahçeli`nin kasetlerle ilgili Fetullah Gülen`i işaret etmesine tepki gösterdi.

"MHP`de bir eksen kayması var. Türkeş, Fetullah Gülen`i alkışlardı. Bugünkü MHP savaş açacak. Ülkücülerde de bu konuda bir rahatsızlık var" dedi.

Erdoğan`ın Engin Alan sözleri

Başbakan`ın ATO açılışında MHP adayı Engin Alan için söylediği "Beni karşılarken ayağa kalkmadı yerini buldu" sözlerine de açıklık getirdi. Akdoğan, Başbakan`ın bu sözleri Engin Alan`ın cezaevine girmesi ile ilgili söylemediği savundu ve "Orada bir yanlış yapılmış. YAŞ`ta değerlendirilip emekli edilmiş. Orada kastedilen budur" dedi