MERSİN - Acıbadem Adana Hastanesi yaptığı deprem ve tahliye tatbikatında, sarsıntıdan 12 dakika sonra dışarı çıkartılan temsili ameliyat hastasının ameliyatının dışarıda kurulan çadırda devamı sağlandı. Gerçeği aratmayan tatbikatta ameliyatı devam eden hasta steril koşullarda ameliyathaneden çıkartılarak hastanenin otopark alanında kurulan çadırda ameliyathane koşulları oluşturularak ameliyatına devam edildi.

 

Hastane Bahçesinde Çadır Kuruldu
Kalite Departmanı tarafından her yıl düzenli olarak Acil Durumlara Hazırlık ve Yangın Eğitimi verilen Acıbadem Adana Hastanesi`nde yapılan deprem ve tahliye tatbikatında heyecanlı anlar yaşandı. Deprem için sarı kod anonsunun verilmesinin ardından başlayan tatbikatta hemşire ve doktorlar, yoğun bakım, kadın doğum, ortopedi ve ameliyathane bölümlerindeki hastaları çıkartırken, hastane teknik personeli de hastane bahçesinde büyük çadırı kurdu.

 

Temsili Ameliyata Çadırda Devam Edildi
Tahliye alanına gelen çalışanlar Afet Komutanı tarafından megafon ile yönlendirildi. Çadır kuruluna kadar temsili olarak ameliyat olmuş post-op hastalar, yatarak tedavi gören hastalar, yoğun bakımda yatan hastalar, doğum yapmış bir anne ve bebeği, dışarı çıkartıldı. Sedyelerle dikkatlice yere konulan hastalara gezici cihazlarla ilk müdahaleleri doktorlar tarafından yapıldı. Heyecanlı saatlerin yaşandığı tatbikat sırasında hastalar dışında hastanede görev yapan idari çalışanların da alanlardan tahliyesi sağlandı.

Yaklaşık bir saat süren tatbikatın başarıyla tamamlanmasının ardından açıklama yapan Hastane Başhekim Yardımcısı ve tatbikat sırasından Afet Komutanı görevini üstelenen Dr. Cengiz Boğa, \"Hastanemiz binası 9 nokta şiddetindeki depremlere dayanıklı olarak inşa edilmişti. Biz her ihtimale karşı ülkemizin deprem kuşağında olduğunu unutmadan, hastalarımıza böyle bir durumda daha iyi hizmet verebilmek için personelimizi eğitime ve uygulamaya tabi tuttuk. Tatbikatın başarıyla sonuçlanması bizleri mutlu etti.\" dedi.


Tatbikatlarımız Devam Edecek
Kalite Sorumlusu Beste Aydın tarafından, Sarı Kod Deprem Tatbikatı dışında Acıbadem Adana Hastanesi`nde, tüm acil durumlara yönelik yıllık olarak belirlenen Tatbikat Planı doğrultusunda yılda 2 kez Pembe Kod (Yenidoğan ve Çocuk Güvenliği), yılda 2 kez Mavi Kod (Tıbbi Acil Durum), yılda 1 kez Kırmızı Kod (Yangın Güvenliği), yılda 2 kez Beyaz Kod (Hastane ve Çalışan Güvenliği), yılda 1 kez Turuncu Kod (Teknik ve Kimyasal Acil Durum) ve yılda 1 kez Kitlesel Başvuru tatbikatlarının gerçekleştirildiği iletildi.

Hastane Teknik Hizmetler Müdürü Ozan Güleç ile Kalite Sorumlusu Beste Aydın, tatbikatın teknik yönüyle ilgili bilgi verip, tüm personelin tatbikatlar öncesinde düzenli olarak eğitime tabi tutulduğunu söylediler. (Osman Öksüz - İLKHA)