MERSİN - Leonardo Da Vinci-Hareketlilik Projeleri çerçevesinde temel düzeyde mesleki eğitim almakta olan öğrenciler, bulundukları bölgeleri kalkındırıyor. Hayat boyu öğrenmenin, toplumun tümüne ulaşmasının sağlanması, desteklenmesi ve geliştirilmesi için güçlü ve geniş tabanlı bir katılımcı grubunu oluşturmak istediklerini açıklayan yetkiler, projenin hedeflerini anlattı.

Bu öğrencilerin bölge kalkınması için, gelecekte büyük görevler üstlenmesi hedefleniyor. Hedef kitlenin KOBİ`ler olduğunu ifade eden eğitimciler; bölgenin ekonomik ve sosyal kalkınmanın önemini kavramış, üretimin ve istihdamın önemini bilen, eğitimde fırsat eşitliğini gözeten bireyler yetiştirmek istediklerini belirtti.

Özellikle kırsal alanda oturan veya Toroslar ilçesine köyden göç etmiş, 11 ve 12 sınıflarda okuyan ve işletmelerde beceri eğitimi yapan, sınıflarında başarılı öğrenciler arasından seçilen öğrenciler, için bu projeyle başarılı bir gelecek planlanıyor.

Sosyal yönden aktif, üretken, dinamik, paylaşımcı, kişisel iletişimi yüksek, yaygınlaştırma çalışmalarına katılabilecek, mesleki ve kültürel gelişime açık bu öğrencilerin ekonomik gücü zayıf ailelerin çocukları olduğunu açıklayan yetkililer; bu öğrencileri topluma kazandırmak için çalışacaklarını dile getirdi.

Katılımcı öğrencilerin, AB eğitim programlarından yararlandırıldığı, yurt dışında staj eğitimleri sonunda aldıkları belgeler ile alanlarında iş bulmalarında olumlu katkı sağlanacağı vurgulandı.

Mesleki Eğitim Kuruluşları ve KOBİ`ler Arasında İnovasyona Dayalı Ortak Staj Programlarının Uygulanması, Toroslar ilçesinde; Toroslar Kız Teknik ve Meslek Lisesi, İbni Sina Özel Eğitim Meslek Lisesi, Kadri Şaman MTSO Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ile Nihal Erdem Ticaret Meslek Lisesi öğrencileriyle çeşitli dallarda yürütüldüğü ifade edildi.

Proje değişim sürecinin iki hafta olduğunu söyleyen yetkililer; bu sürenin ev sahibi olarak seçilen ülkedeki sistemin incelenmesi için yeterli olduğunu, ev sahibi ülkelerin İsveç, Almanya, İtalya, Romanya ve İspanya olduğunu söyledi. (Osman Öksüz - İLKHA)