DİYARBAKIR - Dünya Kudüs Günü dolayısı ile Bismil Vefa Der tarafından basın açıklaması yapıldı. Dernek binasında gerçekleşen basın açıklamasını dernek başkan yardımcısı Ali Bilmez tarafından okundu.

Yapılan açıklamada Kudüs`ün kutsiyetinin önemine değinilerek yıllarca Siyonistlerin işgali altında olduğu vurgulandı. Ali Bilmez, \"Siyonistlerin elinde Kudüs esir, Mescidi Aksa rehindir. Siyonistler, Süleyman mabedini ortaya çıkarma bahanesiyle, Mescidi Aksa`nın altını oyarak yıkmaya çalışmaktadır. Mescidin büyük bir bölümü ibadete kapatılmış ve 50 yaşın altındaki Müslümanların Mescidi Aksaya girişine izin vermemektedir. Siyonistler Mescidi Aksa`nın kutsiyetine halel getirmekte, ibadet eden Müslümanlara saldırmakta, onları katletmektedir\" dedi.

Bilmez açıklamasının devamında, \"Kudüs`ü yeniden özgürleştirmek de elbette sadece Filistinlilerin veya sadece Arapların görevi değildir. Kudüs`ü ve Mescidi Aksa`yı işgalden kurtarmak için çaba göstermek her Müslüman`ın İslami sorumluluğudur. Şunu unutmayalım, Kudüs`ün özgürlüğü için mücadele eden Filistinli Müslümanlar, aynı zamanda dünya Müslümanlarını temsilen orada mücadele ediyorlar. Bizim adımıza orada savaşıyorlar. Bu nedenle orada mücadele veren Müslümanlara maddi ve manevi destek olmak bizler için bir borçtur\" dedi.

Kudüs Özgür Olursa, Ümmet Özgür Olacak
Kudüs ve Mescid-i Aksa`nın yeni Selahattinleri beklediğini söyleyen Bilmez, \"Kur`an ve sünnete sahip çıkarsak, mücadelemizi İslami temellere oturtursak işte o zaman içimizden Selahattinler çıkacak\" dedi.

Bilmez, \"Bizler şuna inanıyoruz ki, Kudüs özgür olursa, ümmet özgür olacak. Kudüs esaretten kurtulursa ümmetin özgürlük kapısı açılacak. Kudüs`ün özgürlüğü demek Siyonist İsrail`in sonu demektir. Siyonist terör devletinin yıkılması demek, emperyalist batının, sömürü çarklarının kırılması, kurduğu sömürü düzeninin yıkılması demektir. İslam coğrafyasındaki işgalin, sömürünün bitmesi, haçlı ruhu ebediyen kaybetmesi demektir\" dedi.

\"Kudüs`ün özgürlüğü demek Filistinlilerin, Türklerin, Kürtlerin, Arapların özgürlüğü demektir\" diyen Bilmez, \"Bu vesileyle Dünya Kudüs Gününüzü tebrik ediyor, bu günün en iyi şekilde idrak edilmesini temenni ediyoruz\" diyerek açıklamasına son verdi. (Hasan Gündüz - İLKHA)